Local

Buldozeristul de la Vizantea a murit din cauza unor crengi

Dan Chiriac
3 iun 2005 646 vizualizări
Barbatul a reusit sa iasa din cabina utilajului, dar a fost lovit mortal de crengi, in zona gitului. Tot miercuri, politistii au intrat in alerta dupa ce o femeie din Vulturu a fost gasita intr-o balta de singe.

Moartea buldozeristului Ioan Rusu (42 de ani), din comuna Vizantea Livezi, s-a datorat multiplelor traumatisme si fracturi suferite in zona gitului. In timpul anchetei s-a stabilit ca Ioan Rusu a plecat impreuna cu un coleg pentru a face un drum forestier cu buldozerul, intr-o padure din punctul Slatina - comuna Vizantea. In jurul orelor 12.00, barbatul a ramas singur in utilaj si a urcat spre virful muntelui. In acel moment, un fag de peste 15 metri inaltime a iesit din radacini si a cazut peste buldozer. Anchetatorii au stabilit ca barbatul a reusit sa iasa din cabina utilajului, care a fost strivita de radacina uriasa a fagului. Ghinionul teribil al lui Ioan Rusu a fost o creanga foarte mare, desprinsa din copac, care l-a lovit in zona gitului. Moartea barbatului a fost instantanee. Acesta nu ar mai fi putut fi salvat nici macar la interventia imediata a medicilor. De altfel, zona in care s-a petrecut tragedia a ingreunat foarte mult ancheta. Procurorii, inspectorii de munca si politistii au fost nevoiti sa urce peste patru kilometri, pe un drum forestier, pentru demararea cercetarilor. Nici carul mortuar nu a putut ajunge la locul accidentului, pentru a prelua cadavrul. A fost nevoie ca mai multi oameni din comuna sa care decedatul, intr-o patura, pe pantele abrupte. Ce este mai dureros este faptul ca, in urma mortii lui Ioan Rusu, au ramas doi copii orfani, unul de 6 ani si celalalt de 14 ani. Mama lor a murit in urma cu sase ani, rapusa de cancer.

Tot miercuri seara, politistii au fost solicitati sa demareze cercetarile in cazul mortii Lenutei Stanciu, in virsta de 64 de ani, gasita moarta in casa sa din satul Vadu Rosca, comuna Vulturu. Anchetatorii deplasati la fata locului, impreuna cu medicul din localitate, au stabilit ca moartea femeii nu a fost violenta, aceasta datorindu-se unui stop cardiac. Se pare ca suspiciunile au aparut datorita faptului ca in bucataria unde a murit batrina a fost gasita o balta de singe. "Ea a avut piciorul rupt si avea bagata o tija in picior. Barbatul ei era plecat de acasa. Cind i-a stat inima, probabil ca femeia s-a prabusit, iar in cadere tija i-a intrat in picior si a provocat balta de singe", ne-au spus vecinii femeii. Cadavrul batrinei a fost preluat de un car mortuar si transportat la SML Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.