Local

A cazut intr-un put adinc de 10 metri

Dan Chiriac
1 iun 2005 643 vizualizări
Un tinar se afla in stare critica in urma unui accident de munca la Chimica Marasesti

Un muncitor de la una din societatile care functioneaza in incinta fabricii Chimica Marasesti a suferit rani grave dupa ce a cazut intr-un put adinc de 10 metri. Ieri dimineata, pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea dintr-un put a lui Marian Stanciu (30 de ani), originar din Ploiesti. "La orele 8.00, am fost anuntati de colegii nostri de la Panciu despre incidentul din incinta fabricii Chimica. Ne-am deplasat cu o autospeciala. Toata interventia de salvare a durat aproximativ trei sferturi de ora. Mai intii a fost nevoie de imobilizarea victimei de catre medicii de la ambulanta. Tinarul fost intins pe o targa si i-a fost aplicat un guler cervical. Abia dupa aceea, am actionat si noi. Cu ajutorul unor funii, in aproximativ zece minute, l-am scos din putul adinc de zece metri", ne-a declarat sergentul Sorin Busuioc, de la ISU Vrancea, cel care a coordonat actiunea de salvare. Ploiesteanul Marian Stanciu era angajat la SC Albina Carpatina Ploiesti, firma care se ocupa cu dezafectarea mai multor cladiri din incinta fabricii Chimica Marasesti. Se pare ca acesta nu a observat putul, care era acoperit cu o plasa de sirma. In momentul in care a pasit peste plasa, aceasta a cedat, iar tinarul s-a prabusit in gol. Sositi la fata locului, medicii de la SAJ Vrancea au acordat primul ajutor tinarului, dupa care l-au transportat la Spitalul Judetean. "A durat cam o ora pina l-am scos, impreuna cu pompierii. Acesta vorbea, era constient. Prezenta insuficienta respiratorie, traumatiasm toracic, fractura brat sting si acuza dureri de spate. Este posibil sa fi suferit si un traumatism cranian acut inchis. La 30 de minute dupa ce a fost adus la UPU, a fost transferat la Terapie Intensiva, in stare critica", ne-a declarat medicul Nicoale Varasciuc, de la SAJ Vrancea. In acest caz a fost demarata o ancheta condusa de un procuror de la Parchetul Vrancea si de inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.