Local

Cardiacii sint afectati de sezonul cald

Andreea Negoiță
31 mai 2005 864 vizualizări
Muncile agricole, dar si lipsa banilor de medicamente ii impiedica pe bolnavii din mediul rural sa se prezinte la doctor

Bolile cardiace aduc, in sezonul cald, tot mai multe persoane la medic. Numarul cardiacilor este stabil fata de alti ani, insa odata cu inceperea muncilor agricole, taranii incep sa acuze o inrautatire a starii de sanatate. In fiecare luna, medicii de specialitate depisteaza noi pacienti care sufera de o afectiune cardiaca, care de multe ori este in ultima faza. Bolile de inima afecteaza in mare masura cetatenii din mediul rural si motivul pare sa fie de natura financiara. Lipsa banilor pentru procurarea medicamentelor ii aduce pe tarani pe patul de spital, de multe ori cind boala este intr-un stadiu avansat. "Majoritatea cardiacilor ajung la urgente pentru ca nu au cu ce sa-si cumpere medicamentele de care au nevoie, nu ca ar fi neaparat victimele bolii. Daca ar respecta recomandarile facute de specialisti nu ar mai avea probleme", ne-a declarat Cosmin Cirlan, seful asistentilor la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean. Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial, factorii de risc fiind stresul, fumatul, alcoolul si sedentarismul. "Anotimpul cald este factorul de risc al bolilor cardio-vasculare. Taranii incep munca la cimp si devin astfel pacientii nostri fideli. Numarul cardiacilor in Vrancea a ramas stabil, insa conditiile vitregite de care avem parte, reprezinta cauzele principale ale bolilor de inima", ne-a spus si Mitel Burca, doctor cardiolog in Spitalul Judetean. Pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare, medicii recomanda o viata linistita si fara prea mult stres, o alimentatie corecta, lipsita de grasimi, dar si multa miscare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.