Local

Numarul mortilor a crescut la 15

Andreea Negoiță
19 iul 2005 991 vizualizări
Bilantul negru al inundatiilor din Vrancea este mai grav pe zi ce trece.

Bilantul negru al inundatiilor din Vrancea este mai grav pe zi ce trece. Inspectoratul Judetean de Politie a confirmat oficial ieri dupa-amiaza decesul unui adjudean in virsta de 71 de ani. Miercurea trecuta, Vasile Enache a fost evacuat de fortele speciale si transportat la Liceul "Emil Botta" din Adjud, unde a fost cazat pe parcursul noptii. A doua zi, dupa ce apele s-au mai retras, batrinul a mers la locuinta sa de la marginea orasului pentru a vedea ce a ramas in urma potopului. Desi circumstantele mortii nu sint total elucidate, se pare ca batrinul s-a taiat la picioare in citeva geamuri sparte si a suferit rani grave. Gasit intr-o balta de singe, batrinul a fost dus la Spitalul Municipal Adjud, unde a decedat. In aceste conditii, numarul victimelor inundatiilor din ultima saptamina a ajuns la 15 numai in judetul Vrancea si la 21 la nivel national. Autoritatile se tem ca numarul victimelor ar putea fi mai mare daca se tine cont de faptul ca in multe din localitatile afectate exista case darimate, iar in multe catune se ajunge greu din cauza drumurilor distruse. In continuare, autoritatile si rudele cauta cadavrul lui Neculai Partenie, de 49 de ani, din comuna Pufesti, care a fost luate de apele Trotusului in timp ce se afla cu oile la pascut. Neculai Partenie a lasat in urma patru copii si o sotie vaduva, dar si zeci de sateni suparati ca au pierdut peste 400 de oi pe care ciobanul le avea in grija. Ceilalti ciobani, care au fost salvati cu elicopterul miercuri noapte, au povestit ca Neculai Partenie s-a refugiat pe o baraca metalica, dar adapostul s-a dovedit mult prea fragil fata de puterea apelor revarsate. Pina in prezent, corpul ciobanului nu a fost de gasit pentru a fi inmormintat. Intrucit in zona Maicanesti - Vulturu cimitirele sint sub ape, mortii mai au de asteptat pina cind vor fi condusi pe ultimul drum.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.