Local

Vrancea mai are de asteptat fondurile pentru inundatii

Sebastian Oancea
20 mai 2005 713 vizualizări
Judetul nostru mai are de asteptat pina va beneficia de fonduri de la Guvern pentru refacerea gospodariilor si a infrastructurii afectate de inundatiile din ultimele saptamini.

Judetul nostru mai are de asteptat pina va beneficia de fonduri de la Guvern pentru refacerea gospodariilor si a infrastructurii afectate de inundatiile din ultimele saptamini. Prefectul judetului, Ion Oprea, s-a intilnit acum doua zile cu ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Victor Paul Dobre, pentru a inainta la Guvern documentatia privind evaluarea pagubelor produse de inundatii in Vrancea, pagube care sint estimate la 83 de miliarde de lei. Potrivit declaratiilor prefectului, in acordarea sumelor pentru refacerea gospodariilor si a infrastructurilor distruse de intemperii sint prioritare, pentru Guvern, judetele Timis, Caras, Arad, Buzau si Tulcea. "Deocamdata, am depus la Guvern documentatia privind pagubele produse in judetul nostru. Urmeaza sa fiu informat despre masurile intreprinse pentru Vrancea, insa, deocamdata, alte judete sint mult mai afectate decit al nostru, fapt pentru care detin prioritatea in alocarea de fonduri guvernamentale", a declarat prefectul Ion Oprea. Acesta a dat asigurari ca va mai purta discutii cu oficialii de la Bucuresti in vederea acordarii de ajutoare guvernamentale pentru distrugerile provocate de inundatii. Pagubele produse de inundatii in judetul nostru pot fi cuantificate in poduri, a caror stabilitate a avut de suferit in urma umflarii apelor, citeva gospodarii inundate si drumuri luate de ape, plus alunecari de teren. Din fericire, in judetul nostru nu s-au inregistrat pierderi de vieti omenesti. Cu toate ca si Vrancea a inregistrat pagube in urma ploilor abundente din ultima luna, vrincenii s-au solidarizat cu sinistratii din celelalte judete - Timis, Arad, Caras sau Tulcea, trimitind ajutoare constind in alimente, imbracaminte si incaltaminte, catre aceste zone.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.