Local

Sursele de apa potabila au fost afectate de inundatii

Gabriel Sava
16 mai 2005 729 vizualizări
Comunele Corbita si Cimpuri au solicitat efectuarea unor determinari ale calitatii apei dupa recentele inundatii.

Inundatiile produse in Vrancea au afectat si unele surse de apa potabila. Din datele centralizate la Directia de Sanatate Publica rezulta ca doar autoritatile locale din comunele Corbita si Cimpuri au solicitat analize privind calitatea apei. "Conform legislatiei in vigoare, autoritatile locale au obligatia de a ne instiinta in cazul in care exista probleme privind calitatea apei din localitatile respective. Pina vineri am fost sesizati doar la Corbita de existenta a cinci gospodarii care au fost afectate de inundatii, iar apa nu mai este potabila la cele doua fintini", a declarat Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea. Tot vineri, primarul comunei Cimpuri a solicitat Directiei de Sanatate Publica efectuarea unei determinari pentru apa din reteaua comunala. Chiar daca situatia centralizata la nivelul DSP este optimista, apa din mai multe localitati a avut de suferit de pe urma inundatiilor. "Predomina neconformitatile la indicatorii bacteriologici, care, in cazul instalatiilor urbane, pot fi puse pe seama unor situatii pasagere, dar pentru instalatiile rurale, neconformitatile la indicatorii bacteriologici sint in relatie cu starea precara de intretinere a multora dintre acestea, distributia intermitenta a apei, neefectuarea sau efectuarea sporadica a dezinfectiei apei, vulnerabilitatea captarilor de mica adincime (drenuri, izvoare) fata de posibelele surse de poluare, neefectuarea periodica a lucrarilor de igienizare a rezervoarelor. In mai multe localitati exista numeroase fintini a caror apa este neconforma nu numai din punct de vedere bacteriologic, ci si chimic datorita continutului crescut in nitrati", arata o informare recenta a Compartimentului de igiena a mediului din cadrul DSP. Statiunea Soveja are si ea probleme cu calitatea apei. "Apa distribuita prin retea la Soveja nu este potabila. Acest lucru se datoreaza in primul rind faptului ca statia de tratare nu face fata cerintelor. Am discutat cu primarul comunei si este foarte probabil ca problema finaciara sa fie principalul impediment in a face un sitem de monitorizare al calitatii apei", a precizat medicul Marina Maiorov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.