Local

Pericol de bombe!

Dan Chiriac
11 mai 2005 705 vizualizări
Pirotehnistii au lipit afise cu masurile ce trebuie luate in cazul descoperirii de munitie

Pirotehnistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea au inceput o campanie de informare a populatiei cu privire la pericolul care il reprezinta bombele nexplodate din timpul celor doua razboaie mondiale. "In toate comunele in care ajungem, lipim afise la primarii si posturile de politie. Astfel vrem sa informam populatia despre pericolul pe care il reprezinta munitia neexplodata. Desi am facut numeroase apeluri, oamenii nu inteleg pericolul si continua sa transporte in conditii de nesiguranta aceste proiectile, expunindu-se unui mare pericol", ne-a declarat maiorul Maricel Carausu, de la Servicul de Protectie Civila. In urma cu trei saptamini, un copil de 9 ani din comuna Nanesti a fost grav ranit dupa ce un dispozitiv pirotehnic i-a explodat in mina. Copilul a povestit ca se juca cu bombele de mai multi ani. Campania inceputa de pirotehnisti are in vedere reducerea numarului de accidente produse prin explozia elementelor de munitie. In afisele distribuite, cetatenii sint atentionati sa nu ridice munitia gasita si sa anunte autoritatile: "Daca gasiti munitii ramase neexplodate va sint interzise urmatoarele lucruri: atingerea, lovirea si miscarea munitilor gasite la suprafata, introducerea acestora in foc, demontarea unor elemente componente, ridicarea, transportul si introducerea bombelor in diferite incaperi". Pirotehnistii roaga populatia ca, in cazul gasirii munitiei, sa sune la numerele de telefon 982, 611212 sau 212187. In ultimele trei zile, pirotehnistii au ridicat mai multe proiectile din comunele Movilita, Bolotesti si Paunesti. Toate elementele de munitie prezentau focos si puteau provoca o tragedie in cazul in care erau minuite necorespunzator.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.