Local

Curtea de Conturi a inceput procesul cu sefii de la Drumuri si Poduri

Mihai Boicu
11 mai 2005 659 vizualizări
Ieri a fost primul termen al procesului dintre Curtea de Conturi Vrancea si sefii de la SC Drumuri si Poduri SA Vrancea.

Ieri a fost primul termen al procesului dintre Curtea de Conturi Vrancea si sefii de la SC Drumuri si Poduri SA Vrancea. Viorel Oglan, directorul general, si Vasile Burloiu, directorul economic, sint invinuiti pentru producerea unui prejudiciu de 4,5 miliarde de lei. Cum era de asteptat, la primul termen, directorii au invocat faptul ca nu au un aparator, conditii in care instanta a dispus aminarea procesului pe data de 24 mai. Procesul celor doi directori este legat de numeroasele nereguli descoperite la SC Drumuri si Poduri SA, unde actionar unic este Consiliul Judetean. Din presupusul prejudiciu de 4,5 miliarde de lei, 4,1 miliarde de lei reprezinta obligatii suplimentare la buget datorate intirzierii achitarii obligatiilor bugetare. Directorii Viorel Oglan si Vasile Burloiu au probleme si din cauza autoturismului Audi S6, in valoare de 65.000 de euro, cumparat in anul 2001 si pus la dispozitia lui Marian Oprisan pentru verificarea drumurilor judetene. Astel, Camera de Conturi Vrancea sustine ca s-a cheltuit nejustificat suma de 370 de milioane pentru benzina consumata de masina. La aceasta suma se mai adauga inca 49,7 milioane de lei, reprezentind foloase nerealizate.Controlul efectuat in luna martie a mai scos la iveala si alte nereguli de la Drumuri si Poduri. Astfel, anul trecut, din conturile blocate ale societatii s-a scos suma de 104 miliarde de lei, drept bani pentru salarii. In realitate, salariile au insumat 25 de miliarde de lei. Pentru neregulile constatate, Camera de Conturi a luat decizia sa sesizeze si Parchetul de pe linga Tribunalul Judetean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.