Local

Atentie la fructele si legumele din piata!

Ziarul de Vrancea
9 mai 2005 937 vizualizări
Legumele si fructele proaspete trebuie sa fie comercializate potrivit unor anumite norme stricte stabilite

Legumele si fructele proaspete trebuie sa fie comercializate potrivit unor anumite norme stricte stabilite de oficialii Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in vederea unui comert civilizat in acest sector. Cumparatorii trebuie sa stie ca, pentru evitarea cumpararii unor produse necorespunzatoare din punct de vedere calitativ, se impune ca legumele si fructele expuse la vinzare sa fie obligatoriu ambalate si etichetate corespunzator. Linga produsele vrac trebuie sa fie afisate anunturi vizibile, care sa indice informatii privind varietatea, originea produsului si clasa de calitate din care face parte. Ambalajele trebuie etichetate vizibil si sa contina informatii privind natura, originea produsului, precum si clasa de calitate. Pentru produsele preambalate, se indica si greutatea neta. De asemenea, materialele utilizate in interiorul ambalajului trebuie sa protejeze produsul impotriva alterarii externe sau interne. Ministerul Agriculturii atrage atentia ca utilizarea materialelor, in special a hirtiei sau etichetelor care poarta specificatii comerciale, este permisa doar daca imprimarea sau etichetarea este realizata cu cerneala sau clei netoxic. O alta norma este impusa la fructele sau legumele invelite. Pentru acestea trebuie sa fie folosita hirtie subtire, uscata, noua si inodora. "Folosirea oricarei substante care are tendinta de a modifica caracteristicile naturale ale fructelor si legumelor, in special gustul si mirosul, este interzisa", se arata in reglementarile legale in vigoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.