Local

Copil de 13 ani, lovit de fulger

Matei Bratu
6 mai 2005 718 vizualizări
Copilul se afla cu oile la pascut pentru a-si intretine familia. Satenii nu au decit cuvinte de lauda la adresa baiatului mort. Fulgerul care l-a lovit a intrat prin cruciulita de la git si a iesit prin catarama de la pantaloni.

Un copil de 13 ani, din satul Rotilesti, comuna Cimpuri, a murit miercuri seara, dupa ce a fost lovit de un fulger. Cosmin Cojocaru se afla la stina din apropierea riului Susita, unde pazea cele 350 de oi ale ciobanilor din zona. In jurul orelor 16.00, o furtuna puternica, insotita de fulgere si tunete s-a abatut asupra comunei. Un fulger i-a intrat lui Cosmin Cojocaru prin cruciulita de la git si i-a iesit prin catarama de fier de la pantaloni. Pentru copilul de 13 ani descarcarea electrica a fost fatala. Apoi, oile pe care le avea in ingrijire, au coborit singure in sat, iar ciobanii au crezut ca baiatul a plecat acasa fara sa anunte acasa. Abia cind mama acestuia le-a spus ca baiatul nu a venit acasa, ciobanii s-au intors la stina si au gasit corpul neinsufletit. Politistii sositi la fata locului au stabilit ca moartea a survenit prin electrocutare, acesta fiind lovit de fulger.

Dupa ce a fost mai vesel ca niciodata in zilele de Pasti si a primit un miel in dar, Cosmin Cojocaru a plecat miercuri dimineata la munca, la stina din apropierea riului Susita. De altfel, Cosmin era cel care avea grija de mama sa si de sora si fratele sau, dat fiind ca tatal i-a parasit de mai multi ani. Acesta pleca cu cartofi in judetul Covansa, iar banii ii aducea acasa pentru intretinerea familiei. Nimic nu avea sa prevesteasca ceea ce urma sa se intimple. In jurul orelor 16.00, cerul s-a innorat brusc, dar baiatul a crezut ca este una dintre ploile obisnuite. "Cerul s-a innourat foarte tare si au inceput fulgerele si tunetele foarte puternice. Totul a durat vreo jumatate de ora. Cosmin Cojocaru a fost lovit de un fulger datorat intemperiilor abatute asupra comunei", ne-a spus primarul comunei Cimpuri, Dumitru Vladescu. Nimeni nu a stiut despre tragedia intimplata, mai bine de trei ore. Spre seara, oile care erau pazite de Cosmin Cojocaru au coborit singure la vale. Ciobanii, proprietarii oilor, au crezut in prima faza ca baiatul a plecat acasa fara sa anunte, desi stiau ca este un copil cu simt de raspundere. Au mers la locuinta acestuia, dar mama lui nu stia nimic de copil. Abia atunci, unul dintre ciobani s-a intors la stina unde a gasit trupul neinsufletit al baiatului.

Curentul a intrat prin cruciulita de la git

La orele 20.00, viceprimarul comunei Cimpuri, Gheorghe Potop, a fost anuntat despre tragedia intimplata la stina de linga riul Susita. "M-am dus acolo si am vazut ca fulgerul a intrat pe la cruculita de metal pe care copilul o avea la git si a iesit pe la catarama de fier de la pantaloni. De asemenea, acesta avea un bat ud in mina si un cutit cu minerul de fier. Cadavrul a fost gasit intins pe pamint, cu fata in sus. Batul si sapca erau aruncate la aproximativ un metru. PACat de el, era un copil foarte bun", ne-a declarat Gheorghe Potop, viceprimarul din Cimpuri. Satenii nu i-au spus, in prima faza, mamei copilului despre tragedie. Au incercat sa o linisteasca si au zis ca baiatul este putin ranit si a fost transportat la spital. Vestea mortii a adus in pragul disperarii familia, dar si pe Nela Cojocaru, mama copilului. "Mai bine muream eu! Degeaba mai traiesc! Ce ma fac eu Doamne!? Unde e baiatul meu?!", striga printre lacrimi Nela Cojocaru. Vecinii povestesc ca baiatul era un copil foarte bun, muncitor, care isi intretinea familia si, in plus, invata foarte bine la scoala. "Un baiat mai intelept ca el nu am mai vazut. Nu a furat niciodata. Daca avea nevoie de ceva cerea. De multe ori, se certau ai lui si venea la mine sa doarma. Dumnezeu a facut un mare pacat", ne-a spus Maria Arsene, una din vecinele familiei indoliate. Cadavrul copilului a fost transportat la SML Vrancea in vederea efectuarii necropsiei. Dat fiind ca familia este modesta, cel mai probabil, satenii vor pune mina de la mina pentru inmormintarea crestineasca a copilului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.