Local

Vrancea vrea specialisti in problemele HIV-SIDA

Gabriel Sava
6 mai 2005 961 vizualizări
La Focsani au avut loc cursuri pentru formarea de specialisti in problematica HIV/SIDA



Monica Dan, coordonator proiect ARAS


In cursul zilei de azi, la sediul Directiei pentru Protectia Persoanelor cu Handicap Vrancea urmeaza sa se incheie sesiunea de cursuri sub titulatura "E timpul sa ne implicam". Actiunea a fost coordonata de Asociatia Romana AntiSIDA (ARAS) si a avut ca principal scop formarea de profesionisti in domeniul protectiei copilului pe probleme de HIV/SIDA. "Scopul principal al acestor cursuri este cel de a forma mai multi profesionisti in domeniul protectiei copilului pentru ca ei sa fie capabili sa aplice cu succes programele de educatie pentru prevenirea infectiei cu HIV si a bolilor cu transmitere sexuala, in special pentru copii si adolescentii din sistemul pentru protectia copilului", a declarat Monica Dan, coordonator de proiect in cadrul ARAS. Pina in prezent, asemenea cursuri s-au desfasurat in alte 12 judete, acestea fiind coordonate atit de ARAS cit si de organizatia "Salvati Copiii". In cele trei zile de curs s-a discutat problematica HIV/SIDA atit din punct de vedere social cit si psihologic si legislativ. "Partea de legislatie a avut un loc de top in discutiile purtate. Legislatia existenta nu este atit de bine insusita de cei cu care se colaboreaza in sistemul de protectie al copilului si tocmai de aceea, acesti formatori trebuie sa o cunoasca in detaliu", a adaugat Monica Dan, referindu-se, probabil, si la unii functionari vrinceni aflati in functii de conducere, care nu cunosc drepturile copiilor cu HIV/SIDA. Din experienta reprezentatilor ARAS, cea mai mare problema este educatia sexuala. "Dificultatea consta tocmai in retinerea cu care se vorbeste despre sexualitate. Noi, adultii, am avut probabil numite retineri in discutiile pe care parintii le-au avut cu noi. Este insa un aspect pe care trebuie sa-l depasim", a subliniat reprezentanta ARAS. Vorbind despre problema de la Centrul de Tip Familial "Sfinta Maria", Monica Dan a apreciat ca a fost vorba nu de lipsa informarii, ci de o educatie limitata, tocmai din cauza unor asemenea retineri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.