Local

Condamnat pentru ca a votat de cinci ori cu Adrian Nastase

Ziarul de Vrancea
5 mai 2005 661 vizualizări
Reprezentantul PSD la sectia de votare din satul Colacu, comuna Valea Sarii, a fost condamnat la inchisoare, insa nu va sta in arest.

Neculai Pintea, in virsta de 75 de ani, reprezentantul PSD Vrancea la sectia de votare nr. 306 din satul Colacu, comuna Valea Sarii, la alegerile generale din 28 noiembrie 2004, a fost gasit vinovat de faptul ca a votat de mai multe ori. Instanta Tribunalului Vrancea l-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare si la plata a 20 de milioane de lei amenda penala pe pesedistul care a votat de mai multe ori, in speranta ca-l va scoate pe Adrian Nastase presedintele Romaniei. Initial, Neculai Pintea a fost trimis in judecata pentru fals material in inscrisuri oficiale si votarea in numele a doua sau mai multe persoane, dar, pe parcursul procesului, pesedistului i-a fost schimbata incadrarea juridica in falsificarea unui inscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice, savirsita de un functionar in exercitiul atributiilor de serviciu si votul fara a avea drept. Amintim ca, la primul tur de scrutin de la alegerile parlamentare si prezidentiale, din 28 noiembrie, reprezentantul PSD in sectia din Valea Sarii a votat in locul a cinci persoane despre care stia ca sint plecate la munca in strainatate. Pesedistul, trimis in sectie tocmai pentru a respecta legea, a si semnat indescifrabil in dreptul persoanelor respective si si-a motivat gestul prin faptul ca a dorit cu orice pret ca partidul al carui membru este sa cistige alegerile generale. Neculai Pintea, care a fost sofer de autobuz, a declarat ca a profitat de faptul ca presedintele sectiei de votare, Mirel Bordea, fiul primarului din localitate, si un alt membru au iesit din sectie, iar ceilalti membri erau neatenti si a luat de pe masa 18 buletine de vot, cite sase pentru fiecare optiune, Senat, Camera Deputatilor si Presedintie, pe care le-a stampilat si introdus in urna. Initial, reprezentantii Aliantei D.A l-au reclamat pe Mirel Bordea, presedintele sectiei de votare, dar batrinul pesedist a luat intreaga vina asupra sa. La Valea Sarii, dupa verificarea listelor electorale permanente, s-au descoperit zeci de persoane care au votat pe 28 noiembrie 2004 desi se stie ca erau plecate in strainatate la munca. Cu toate acestea, nimeni nu s-a mai sinchisit sa verifice cine a votat in locul acestor persoane, desi voturile nu au fost anulate. In urma cu ceva timp, instanta l-a condamnat pe Stefan Milanovici, angajat al Primariei Cirligele, pentru ca a votat de doua ori, insa fapta acestuia a fost scoasa de sub sfera penalului, si invinuitul a fost amendat administrativ cu cinci milioane de lei. Se pare ca magistratii au tinut cont de faptul ca Neculai Pintea a fost reprezentantul legal al unei formatiuni politice in sectia de votare si a incalcat legea electorala in aceasta calitate. Neculai Pintea nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta sentinta, insa, la precedenta convorbire cu reporterii nostri, si-a recunoscut faptele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.