Local

Autoritatile din comuna Spulber si-au inceput activitatea

Mihai Boicu
4 mai 2005 1096 vizualizări
Ieri a fost prima zi de activitate pentru autoritatile noii comune infiintate Spulber.


Primarul Neculai Hircan


Ieri a fost prima zi de activitate pentru autoritatile noii comune infiintate Spulber. Desi oficial abia si-au preluat functiile, primarul Neculai Harcan si viceprimarul Dorel Nistor si-au trecut in cont o prima realizare. Inainte de Paste a fost reconstruita o punte de 180 de metri peste riul Zabala. Aceasta face legatura intre satul Spulber si alte trei sate, precum si cu biserica si cimitirul comunei, astfel incit credinciosii au putut sarbatori cum se cuvine Pastele. Lucrarea s-a realizat cu sprijinul preotului paroh Cornelus Baesu, a oamenilor de afaceri Vasile Neagu, Ion Neagu si Ion Anton, precum si a unor mesteri in lemn. Sediul autoritatilor comunei Spulber a fost stabilit deocamdata in Caminul Cultural. "Stam in spatii improvizate, care nu sint suficiente. Am luat masuri ca in sala mare sa mai fie amenajate trei birouri, pentru ca toti sa aiba loc. Urmeaza sa primim organigrama de la Prefectura, cu numarul de posturi", ne-a spus primarul Neculai Harcan. Autoritatile locale au la dispozitie un teren pe care sa inceapa constructia viitorului sediu al primariei locale, insa, deocamdata, fondurile sint numai cele asigurate de comunitate. Noua comuna va fi vizitata in aceasta saptamina si de prefectul Ion Oprea, iar duminica va avea loc "inaugurarea" oficiala a inceperii activitatii de catre autoritati. Primarul Neculai Harcan, care este si presedintele organizatiei locale a PNL, intentioneaza sa candideze la alegerile din luna iunie pentru a ramine in continuare in functie. Comuna Spulber, care s-a desprins din comuna Paltin, are 1500 de locuitori si sapte sate. Legenda spune ca Spulber a fost unul dintre cei sapte feciori ai Babei Vrincioaia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.