Local

Dai o bere si-ti iau tensiunea

Gabriel Sava
4 mai 2005 978 vizualizări
Trei pensionari din comuna Andreiasu sustin ca asistentul comunitar le cere bani pentru serviciile medicale

Pentru a sprijini actul medical in familiile sarace, Directia de Sanatatate Publica a infiintat la nivelul judetului mai multe posturi de asistent medical comunitar. "Posturile au fost infiintate in localitatile cu posibilitati socio-economice reduse. Asistentii comunitari colaboreaza atit cu medicul din comuna dar si cu referentul social de la Primarie. Serviciile medicale pe care le ofera asistentii comunitari sint gratuite", a declarat medicul inspector Liviu Apopei, din cadrul DSP Vrancea. Cu toate acestea, la Andreiasu de Jos se pare ca prestatiile medicale oferite de asistentul comunitar nu sint chiar gratuite. "Am mers la asistentul comunitar Nicusor Mocanu sa ne ia tensiunea si ne-a cerut bani", afirma Ene Sprincenatu. Alaturi de acesta, sesizarea trimisa la Focsani a mai fost semnata de Ene Nedelea si Maria Munteanu. "De lucrat, nu lucreaza nimic dar trece luna si primeste salariu (...) de luni pina vineri semneaza "condica" la cele doua pravalii (...) de la centrul comunei", mai povestesc pensionarii, facind referire la anumite tentatii bahice pe care le-ar avea asistentul comunitar. Pensionarii s-au plins si de faptul ca asistentul refuza sa faca vizite la domiciliu iar cind totusi ajunge la persoanele cu nevoi asteapta sa fie rasplatit. "Ultima data cind am fost sa-mi ia tensiunea, ca a trebuit sa merg eu la el, mi-a zis sa dau o bere. Eu am zis ca-i gluma, dar m-am inselat", a mai amintit pensionarul din Andreiasu. "Este adevarat ca Nicusor Mocanu a fost angajat in cadrul Sanepid-ului si ca a fost disponibilizat in momentul in care s-au facut reduceri de personal. El are insa pregatire medicala iar la Andreiasu este nevoie de personal de specialitate", a declarat Marina Maiorov, director adjunct al DSP Vrancea. Referitor la fisa postului, medicul Liviu Apopei a declarat ca asistentii comunitari stiu ce au de facut si ca sint obligati sa intocmeasca periodic un raport de activitate. "Acesti asistenti sint platiti si se subordoneaza direct DSP-ului. Ei au obligatia de a asigura serviciile medicale la domiciliu pentru copii, gravide, batrini si toti cei cu posibilitati financiare reduse. Lunar, ei completeaza o fisa de raportare care cuprinde intreaga activitate desfasurata", a adaugat medicul Liviu Apopei. Oficialii Directiei de Sanatate Publica spun ca nu vor tolera nici un astfel de comportament si ca, daca se va confirma sesizarea celor trei pensionari, se vor lua masuri in consecinta. Reporterii nostri au incercat sa-l contacteze si pe asistentul comunitar Nicusor Mocanu, dar acesta nu a fost de gasit ieri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.