Local

Banii pentru diguri au ajuns in vilele pesedistilor

Ziarul de Vrancea
3 mai 2005 621 vizualizări
MMGA incepe astazi o ancheta in Timis, pentru a determina cum au fost folosite 1.520 de miliarde de lei alocate pentru indiguiri. O parte din bani ar fi ajuns la vilele unor ministri PSD, sustine Sulfina Barbu

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a anuntat ca va deschide o ancheta impotriva a trei firme implicate in constructia de obiective in zonele afectate de inundatii. Potrivit "Evenimentului Zilei", Sulfina Barbu a aratat cu degetul chiar spre doi predecesori ai sai - Aurel Constantin Ilie si Speranta Ianculescu - spre vilele carora s-ar fi scurs o parte din miliardele alocate pentru construirea de diguri si amenajari de bazine hidrografice. Barbu a afirmat ca in urma controlului, care va incepe astazi, se va determina clar cum au fost folosite cele 1.520 de miliarde de lei din banii publici. "Sint lucrari incepute in 1977 care, in 2005, sint in curs de executie", a spus Sulfina Barbu. "In cele doua judete s-au investit, in ultimii patru ani, 35 de milioane de euro si uitati-va la efecte", a spus Sulfina Barbu.

"Am mers pe "firul apei" si am gasit deja lucruri interesante. Am inteles ca s-au gasit chiar vile ale fostilor ministri ai mediului Aurel Constantin Ilie si Speranta Ianculescu", a declarat ea. "Oamenii din niste comune, din Maneciu, au spus: "Da, am lucrat aici la vile, si materialele trebuiau duse la diguri"", a adaugat ea. La rindul sau, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a reactionat imediat la scrisoarea directorului de la SNIF Timis, trimitind Corpul de Control in judetul afectat de inundatii. Inspectorii ministerului au sosit joi sa verifice toate investitiile facute aici pentru imbunatatiri funciare. "Cei de la Imbunatatiri Funciare si-au facut cabane pe Semenic, in loc sa faca lucrari de amenajare. Voi face o verificare mai ampla fiindca exista foarte multe nereguli. Dosarele privind vechea conducere vor ajunge la Parchetul General", a declarat Flutur.

Scrisoarea trimisa zilele trecute de directorul Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare Timis, Ioan Bugaru, conducerii Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) este pe punctul de a declansa un imens scandal intre cele doua institutii. Potrivit sursei citate, sucursala teritoriala ANIF a primit in ultima perioada mai multe fonduri bugetare pe care nu le-a utilizat.

Cele doua institutii, ANIF si SNIF, ambele aflate in subordinea Ministerului Agriculturii, au format o structura unica pina in urma cu citiva ani. In urma diviziunii, SNIF are ca principala atributie executia, preluind intretinerea, repararea si exploatarea lucrarilor de irigatii, desecari-drenaje, indiguiri. In schimb, ANIF este autoritatea care comanda lucrarile respective si prin care se

repartizeaza fondurile bugetare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.