Local

Program de finantare pentru resurse umane 7,47 milioane de Euro investiti în oameni

Ziarul de Vrancea
3 mai 2005 628 vizualizări
Programul urmareste adaptarea capacitatii fortei de munca la schimbarile economice impuse de UE. Prioritate vor avea femeile, tinerii care parasesc institutiile de protectie ale statului si romii.

Sub egida "Investeste in oameni!", Ministerul Integrarii Europene, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, impreuna cu Delegatia Comisiei Europene in Romania, a lansat o schema de finantare nerambursabila in valoarea de 7,47 milioane de Euro pentru investitii in resurse umane. Aceasta schema, denumita "Dezvoltarea Resurselor Umane", este o componenta a programului Phare 2003, Coeziune Economica si Sociala, si urmareste adaptarea capacitatii fortei de munca din Romania la schimbarile economice, pentru integrarea pe piata europeana a muncii. Din suma totala alocata, 5,6 milioane de Euro reprezinta contributia Uniunii Europene, iar restul de 1,87 milioane de Euro este contributia Guvernului. Solicitantii pot depune proiecte pentru finantari nerambursabile cu valori cuprinse intre 15.000 de Euro si 75.000 de Euro, pina pe 27 iunie 2005. Fondurile vor finanta proiecte de calitate, atit pentru integrarea somerilor pe piata muncii, prin dobindirea unor calificari, cit si pentru sporirea competentelor profesionale ale angajatilor, prin cursuri de specializare si perfectionare. "Economistii stiu de multa vreme ca cea mai importanta investitie pe termen lung este investitia in om, in capitalul uman. Avem nevoie de o strategie a integrarii, pe termen lung, care sa cuprinda in mod obligatoriu si componenta de resurse umane", a explicat ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga. Potrivit oficialitatilor centrale, pentru ca integrarea somerilor pe piata muncii reprezinta o adevarata provocare pentru Romania, 70 la suta din fondurile alocate Dezvoltarii Resurselor Umane vor fi destinate proiectelor care urmaresc instruirea somerilor si plasarea acestora pe piata muncii. O atentie deosebita se va acorda femeilor, tinerilor care parasesc institutiile de protectie ale statului si persoanelor de etnie rroma, considerate grupuri vulnerabile. Informatiile necesare realizarii unor proiecte de succes pot fi aflate in toate regiunile tarii, in cadrul unor sesiuni de instruire si seminarii, unde vor participa specialisti in domeniu. Detalii referitoare la schema de finantare pentru domeniul resurselor umane pot fi gasite pe site-ul Ministerului Integarii Europene, pe site-ul Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania www.infoeuropa.ro), precum si la Unitatile de Implementare a Programului (UIP) din fiecare regiune de dezvoltare din tara. Mai multe informatii privind aceasta oportunitate de finantare puteti obtine de la Carmen Necsescu, consilier in Ministerul Integrarii Europene, la numarul de telefon 021/4106450.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.