Local

Sergentul Gabriel Hanganu este spitalizat în Texas

Ziarul de Vrancea
3 mai 2005 835 vizualizări
Sergentul focsanean Gabriel Hanganu, ranit in cadrul unei misiuni militare in Afganistan, a fost transportat, în stare stabila, la un spital militar din statul american Texas pentru a i se acorda asistenta medicala de specialitate, dupa cum au anuntat oficialii Armatei Romane.

Sergentul focsanean Gabriel Hanganu, ranit in cadrul unei misiuni militare in Afganistan, a fost transportat, in stare stabila, la un spital militar din statul american Texas pentru a i se acorda asistenta medicala de specialitate, dupa cum au anuntat oficialii Armatei Romane. Militarul Brigazii 282 Mecanizate "Unirea Principatelor" din Focsani a fost ranit pe 24 aprilie in Afganistan, suferind arsuri grave, in accidentul in care si-a pierdut viata sublocotenentul (post mortem) Narcis Sonei, si a fost transportat, ulterior, la un spital militar american din Germania. Parintii sergentului au cerut aprobarea unitatii militare pentru a-si vizita fiul ranit in explozie, dar vizita nu mai este posibila, dat fiind ca acesta a fost transperat de citeva zile la un spital din SUA, unde se afla sub stricta supraveghere medicala. Autoritatile militare au asigurat familia ca Gabriel Hanganu va fi tratat cu tot profesionalismul. Militarii raniti in urma accidentului, sergentul Gabriel Hanganu si sergentul Adrian Dogaru, au fost propusi deja pentru decorare, in vreme ce ceilalti membri ai echipajului transportorului amfibiu blindat au fost citati prin ordin de zi al Statului Major General. O comisie speciala continua sa cerceteze imprejurarile producerii accidentului din Afganistan, urmind sa se stabileasca si masuri de optimizare a tacticilor si procedurilor de executare a misiunilor de patrulare, pentru ca astfel de incidente sa fie evitate pe cit posibil. Cazut la datorie in Kandahar, sublocotenentul Narcis Sonei a fost inmormintat simbata in Cimitirul Erolilor din Tecuci, unde, dupa intonarea imnului de stat al Romaniei, garda de onoare i-a prezentat onorul si a executat trei salve, cu armamentul de infanterie. Mai multi militari focsaneni au participat la funeralii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.