Local

Bacinschi a cheltuit 1,8 miliarde de lei pe trandafiri

Mihai Boicu
29 apr 2005 869 vizualizări
Cu acesti bani se pot cumpara peste 22.000 de trandafiri u primarul Focsaniului spune ca au fost foarte multe ocazii in care a fost nevoie de flori. Sursa de aprovizionare: floraria Alexander's

Primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, este un mare iubitor de flori cumparate de la floraria Alenander\'s care apartine unei simpatizante PSD. Cel putin asa reiese din contractele pe care Primaria Focsani le-a incheiat pentru flori naturale si aranjamente florale. In trei ani, municipalitatea focsaneana a cheltuit aproape 1,8 miliarde de lei pentru flori. Cel mai "bogat" din acest punct de vedere a fost anul electoral 2004. Chiar la inceputul anului, Primaria Focsani a incheiat un act aditional in valoare de 708 milioane de lei pentru "flori naturale si aranjamente florale" folosite in cadrul mai multor evenimente. In anul 2003, municipalitatea a cheltuit ceva mai putin pe flori, "numai" 387 de milioane de lei. In schimb, cu un an mai inainte bugetul alocat pentru "achizitionare flori" a fost de 700 de milioane de lei. In total, in trei ani, Primaria Focsani a dat pe flori nu mai putin 1,795 de miliarde de lei. Toate contractele au fost incheiate cu aceeasi firma care detine floraria Alexander\'s din Focsani si au fost realizate integral, dupa cum se arata in documentele oficiale ale municipalitatii. Floraria s-a aflat in atentia municipalitatii si cind a fost vorba de amenajarea trotuarelor.

Primaria nu face economie

In acest moment, un trandafir costa 80.000 de lei la Floraria Alexander\'s. In Piata Moldovei aceeasi floare costa 50.000 de lei. Un calcul simplu arata ca Primaria Focsani ar fi putut cumpara de la Floraria Alexander\'s cu 708 milioane de lei 8.850 de trandafiri in 2004, adica cite 24 pe zi. Din Piata Moldovei, cu aceeasi bani ar fi putut fi cumparate 14.160 de trandafiri. In anul 2003, cu 387,65 milioane de lei se puteau achizitiona de la florarie 4845 de trandafiri. Cu cele 700 de milioane de lei prevazute pentru flori in 2002, ar fi putut cumpara acum nu mai putin de 8750 de trandafiri, adica cite 23 pe zi. Primarul Decebal Bacinschi ne-a spus ca au fost foarte multe ocazii in care a fost nevoie de flori, iar coroanele comandate la floraria Ninei Stoian au costat cel mai mult. "Am facut si coroane pentru revolutionari, pentru veteranii de razboi, care au costat 5, 5, 7 milioane de lei. Anul trecut am avut niste delegatii si le-am luat niste cadouri cu specific local, pe care le-am trecut tot acolo. Au fost cosuri de flori pentru spectacole si pentru alte ocazii. Anul acesta cheltuielile se vor reduce la o suma foarte mica, pentru ca acum avem sera noastra. S-ar putea sa deschidem chiar si un mic magazin pentru desfacere", ne-a declarat "primarul trandafirilor", Decebal Bacinschi. Edilul Focsaniului nu a dorit sa spuna daca aranjamentele florale expuse cu generozitate la intilnirile PSD au fost platite tot de municipalitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.