Local

Spitalele vrincene vor face reduceri de personal

Gabriel Sava
28 apr 2005 1063 vizualizări
Autoritatile sanitare promit ca actul medical nu va avea de suferit.

Criza financiara in care se zbate sanatatea afecteaza din nou spitalele vrincene. Cu exceptia unitatii de la Dumbraveni in care sint internate persoane cu probleme neuropsihice, in toate celelalte spitale vor fi operate modificari de personal, in sensul ca posturile declarate vacante vor fi suspendate pentru o perioada determinata. Schimbarile intervin dupa intrarea in vigoare, la sfirsitul lunii trecute, a Hotaririi de Guvern nr. 168 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii. Asa cum este prevazut in una din anexele actului normativ "in subordinea directiilor de sanatate publica functioneaza unitati sanitare cu paturi, finantate din contractele incheiate prin sistemul de asigurari sociale de sanatate, cu un numar maxim de posturi de 144.978, precum si servicii de ambulanta, centre de diagnostic si tratament, centre medicale si ambulatorii de specialitate ale spitalelor, cu un numar maxim de posturi de 24.712". "Am primit recent o dispozitie din partea Ministerului Sanatatii prin care s-a stabilit numarul maxim de posturi pentru unitatile sanitare din Vrancea. Nu sint in acest moment in posesia cifrelor insa cred ca, exceptind spitalul de la Dumbraveni, sint reduceri de personal pentru toate celelalte unitati", a declarat doctorul Gheorghe Costin, directorul interimar al Directiei de Sanatate Publica. DSP a comunicat deja unitatilor din subordine dispozitia Ministerului Sanatatii, urmind ca reducerea de personal sa fie facuta in asa maniera incit sa nu afecteze actul medical. Trebuie amintit ca in ultimii ani, sistemul sanitar din Vrancea s-a confruntat din ce in ce mai mult cu lipsa specialistilor. Directorii spitalelor vrincene sint hotariti sa semneze un memoriu comun pe care sa-l prezinte Ministerului Sanatatii, in care sa detalieze situatia critica a sistemului sanitar local.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.