Local

Subprefectul catre veterinari: Sa n-o faceti de oaie!

Ziarul de Vrancea
28 apr 2005 752 vizualizări
Ieri, la investirea liberalului Luigi Munteanu, ex-directorul Ionel Duta a promis ca va reveni in functia de director. Ionel Duta a incercat sa negocieze cu Alianta D.A. pentru a-si pastra functia.

Liberalul Luigi Munteanu a fost numit ieri oficial in functia de director executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea. "Ungerea" a fost facuta de prefectul Ion Oprea si subprefectul Manole Merchea, in prezenta fostului director al institutiei, pesedistul Ionel Duta. Veterinarul Ionel Duta a sustinut tot timpul ca Luigi Munteanu il inlocuieste in functie doar temporar, pe perioada cit este in concediu medical. Prefectul Ion Oprea nu i-a desfiintat afirmatiile, insa tot timpul cit a vorbit s-a referit la masurile pe termen lung care vor fi puse in aplicare de noua conducere. "Sintem pusi in fata faptului implinit, e o predare de stafeta. Directia s-a confruntat cu un mediu impropice activitatii, dar vom curma aceasta stare de spirit. Ne asteapta greul, pentru ca integrarea presupune foarte multa munca in acest domeniu. Daca nu vom da dovada de spirit de echipa va fi foarte greu sa depasim situatia", a apreciat prefectul judetului. Cu toate ca a recunoscut situatia dezastruoasa in care se afla institutia pe care a cirmuit-o in ultimii patru ani, Ionel Duta a pozat in "martir". "Activitatea ar fi fost si mai buna daca nu ar fi existat animozitatea creata de doi colegi, care au incercat sa saboteze institutia", a afirmat acesta. Desi nu a dat nume, Ionel Duta a lasat sa se inteleaga ca una dintre aceste persoane ar fi chiar adjunctul sau Doru Calistru, cu care se afla in conflict deschis de peste un an. Subprefectul Manole Merchea a fost mai rezervat in sfaturi. In mod plastic, Manole Merchea, poreclit "Dumnezeu", doar i-a atentionat pe veterinarii vrinceni asupra modului in care isi vor face datoria: "Vom fi cu ochii pe aceasta institutie. Ceea ce am de spus se poate rezuma foarte simplu: sa n-o faceti de oaie!" Prefectul a anuntat ca, in perioada urmatoare, ii va cere lui Luigi Munteanu raportul de activitate, dupa care se va relua eliberarea de autorizatii sanitar- veterinare la unitatile de profil. "Vrancea e un judet mic, dar cu foarte multe probleme. O clasificare a unitatilor de profil arata ca doar o singura unitate e incadrata in categoria A, iar restul in D", a adaugat prefectul Ion Oprea. Surprinzator, noul director Luigi Munteanu nu a scos un cuvint la investire, acesta fiind mai mult decit tacut in prezenta jurnalistilor.

Ionel Duta a incercat sa-si cumpere postul

Proaspat demis din functie, veterinarul Ionel Duta, membru PSD, a incercat sa-si negocieze functia cu noua putere. Potrivit informatiilor pe care le detinem, se pare ca Ionel Duta s-a intilnit in urma cu ceva timp cu presedintele PNL Vrancea, deputatul Corneliu Momanu, in incercarea de a mai fi pasuit de noua putere in functia de director al Directiei Sanitare Veterinare si pentru SIguranta Alimentelor Vrancea. Deputatul a confirmat intilnirea spunind ca Ionel Duta l-a rugat sa intervina politic pentru a-l mai lasa in functie, "pentru a iesi bine la pensie". Nu este exclus ca acesta sa fi fost dispus sa plateasca bine pentru acest serviciu, dar Corneliu Momanu neaga ca i s-ar fi facut o oferta financiara sau de alta natura, sursele noastre sustinind ca acesta si-a iesit din fire si l-a "usuit" pe fostul sef al veterinarilor. Intrebat de reporteri, liderul liberal a declarat ca l-a refuzat, mai ales ca Ionel Duta este acuzat de comiterea mai multor nereguli in perioada cit a fost director al institutiei. Contactat aseara de reporteri, veterinarul Ionel Duta a negat ca ar fi avut vreo asemenea intilnire, spunind ca se afla in spital, fiind suferind de "diabet si hiperteriune arterala", din cauza "stresului si a supararilor de la serviciu".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.