Local

Seful politiei a fost investit in spatele usilor inchise

Matei Bratu
27 apr 2005 631 vizualizări
Chestorul Dan Valentin Fatuloiu a declarat in fata sediului IJP ca vrea sa elimine coruptia din politie.

Seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, a venit ieri la Focsani pentru investirea oficiala a noului sef al politiei locale. Chestorul de politie Dan Valentin Fatuloiu a ajuns cu un elicopter de la Vaslui si a fost preluat de la aerodrom de masina de serviciu a inspectorului sef. Presa a fost tinuta la distanta de momentele importnate, singurele declaratii fiind facute afara, in fata sediului IJP Vrancea. Chestorul Dan Valentin Fatuloiu a declarat presei locale ca isi doreste pentru politia vrinceana "un bun manager". "Pe noi ne intereseaza ca sefii politiei sa nu mai fie conducatori si sa fie buni manageri, deci sa se ocupe de toate problemele politiei. Avem de stabilit niste prioritati pentru inspectoratul de politie. Nu va fi nimic special, avem o strategie care vizeaza realizarea standardelor impuse de Uniunea Europeana, cu privire la siguranta cetateanului, cu privire la combaterea marii criminalitati, pentru ca din luna iunie vom elabora rapoarte punctuale cu privire la aceste infractiuni. Avem in vedere reforma resurselor umane, plecind de la pregatirea si profesionalizarea personalului, eliminarea coruptiei din sistem, care reprezinta un punct sensibil pentru fiecare manager care va coordona activitatea politiei in judete", a declarat chestorul Dan Valetin Fatuloiu. Seful Politiei Romane a mai spus ca la nivelul IJP Vrancea se va face un sondaj in care politistii isi vor putea exprima parerea despre sefi. "Vrem sa cream o politie moderna, care in 2006 sa fie capabila sa actioneze in parteneriat cu toate politiile din Europa. Urmeaza sa facem o analiza a fiecarui manager din tara, nu vizam numai Vrancea, vom face in primul rind un studiu de piata sa vedem opinia oamenilor fata de politie. O vom face cu o echipa de specialisti, am facut-o si in alte judete. De asemenea, vom face un sondaj intern cu parerea politistilor despre fiecare manager in parte. L-am facut inclusiv la IGP, fata de fiecare sef de directie", a mai spus seful Politiei Romane. Proaspatul inspector sef, comisarul Viorel Serbanoiu, a fost la fel de rezervat in declaratii. Totusi, el spera sa aiba succes in noua functie. "E destul de greu, insa imi asum toate responsabilitatile. Sper sa am si sprijinul colegilor", a declarat noul inspector sef. Dupa cum se stie, atit depunerea dosarelor cit si oganizarea concursului pentru sefia IPJ Vrancea a fost una tumultoasa. Dupa doua aminari si dupa mai multe respingeri sau retrageri de dosare din concurs, politistii vrinceni au in sfirsit un sef. Deocamdata nu s-a hotarit cine vor fi ofiterii care vor detine functiile de adjuncti ai sefului IJP Vrancea, insa comisarul Viorel Serbanoiu a promis ca se va rezolva cit de curind si aceasta problema. De precizat ca investirea in functie a avut loc intr-un cadru restrins, presa neavind acces.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.