Local

La Brosteni, platforma de gunoi este în fata scolii

Ziarul de Vrancea
18 apr 2005 744 vizualizări
Gospodarii sefi ai comunei nu au găsit alt amplasament pentru depunerea gunoaielor decît vecinatatea Scolii Căpătanu.

în satul Căpătanu din comuna Brosteni, de ani buni, platforma de gunoi se află chiar in fata scolii. Pe stilpul pe care se găseste indicatorul spre platformă intilnim si semnul de avertizare pentru soferi: "Atentie copii!". Puse, probabil, din ingnorantă, aceste două indicatoare in acelasi loc ar fi trebuit să dea de gindit institutiilor catre se ocupa de protectia mediului, care au trecut in nenumărate rinduri pe Valea Milcovului si nu aveau cum să le scape această bombă ecologica, in conditiile in care, la scoala de la Căpătanu se găsesc elevi cu virste cuprinse intre 6 si 10 ani, la o virstă cind organismul este sensibil la poluare. L-am intrebat pe primarul comunei Brosteni, Gheorghe Călin, cum este posibil acest lucru, acum cind Romania face eforturi disperate să se apropie de standardele europene in materie de mediu. "Cunoastem problema. în planul urbanistic general nu am găsit o altă zonă din sat unde să amenajăm o groapă de gunoi. Acolo ni s-a aprobat să facem această platformă. Avem in intentie să o mutăm intr-o altă zonă. Lucrările vor incepe la jumătatea lunii", ne-a spus primarul Gheorghe Călin. Nu vrem să aducem in discutie faptul că, la sfirsitul lunii februarie, a fost adus un buldozer care a impins toată mizeria spre prundul Milcovului, pentru a fi luata de ape. Interventia utilajului este incă vizibilă. La fel de vizibil este si fumul care intră in clase cind nu plouă si pe care autoritătile locale ale comunei Brosteni nu-l văd, ca si ciinii care scurmă printre gunoaie, a căror existentă a fost negată sec de primar: "Nu sint ciini la groapa de gunoi!". Sigur, cind plouă. De la Garda de Mediu nu am aflat un răspuns prea convingător: "Nu avem cunostintă de această situatie. Responsabilitatea amenajării unei platforme de gunoi revine autoritătilor locale. Primăria Brosteni ar trebui să se sesizeze si să ia măsuri", ne-a spus comisarul sef Vasile Ciobanu. Pină cind primarul Gheorghe Călin va găsi alt loc pentru depunerea gunoielor si cei de la Mediu, timp să verifice lucruri pe care trebuiau să le cunoască dinainte - intrucit sint plătiti din banul public pentru acest lucru - la Căpătanu copiii sint obligati să ia zilnic doza de fum si miros pestilential.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.