Local

Oprisan nu mai accepta decit jurnalisti in costum!

Sebastian Oancea
15 apr 2005 961 vizualizări
Presedintele CJ vrea sa vada numai ziaristi la patru ace.

Marian Oprisan vrea sa accepte numai ziaristi in costum in Consiliul Judetean, dupa cum a declarat ieri la conferinta de presa sustinuta ieri. Initiativa ar putea fi hilara, daca nu ar veni din partea baronului PSD, cunoscut pentru atitudinea mai mult decit ostila impotriva ziarisilor care nu scriu pe placul lui. "Cred ca am sa initiez si aceasta masura, ca sa fie ca in tarile civilizate, unde jurnalistii vin imbracati corespunzator, nu in geci de blugi si cum vor ei!", a declarat Oprisan. Intrebati de initiativa aberanta la care s-a gindit Marian Oprisan, mai multi lideri de opinie, inclusiv din partidul din care Oprisan face parte, s-au exprimat impotriva masurii "aberante" la care s-a gindit baronul. Presedintele PSD, Adrian Nastase, a criticat initiativa lui Oprisan, catalogind-o drept "cel putin ciudata". "Nicaieri in lume nu am vazut asemenea reguli. Mi se pare cel putin ciudata asemenea restrictie impusa de Oprisan. Este adevarat ca am participat la anumite intilniri, congrese extraordinare, cazuri separate de altfel, unde jurnalistii veneau imbracati in costume, dar nu era vorba de evenimente locale. Este aberant sa impui asemenea reguli pentru ziaristi. La nivel local, nu asta e problema cea mai importanta intr-o conferinta de presa, cum vin jurnalistii imbracati!", a declarat Adrian Nastase, seful de partid al lui Oprisan. Mircea Toma, directorul Agentiei de Monitorizare a Presei "Acadamia Catavencu", spune ca Oprisan nu cunoaste legea care reglementeaza libertatea de exprimare. "Legea reglementeaza clar ceea ce putem si ceea ce nu putem sa facem. Daca este adevarat ceea ce vrea domnul Oprisan, am sa-l dezamagesc si am sa-i spun ca Legea 544/2001 nu prevede asemenea restrictii pentru jurnalisti. Este vorba despre accesul jurnalistilor intr-o institutie, nicidecum de felul in care vin acestia imbracati", a declarat Mircea Toma. Daca Oprisan se va tine de cuvint, acest lucru reprezinta inca un atac la adresa presei libere, precum si la adresa libertatii de exprimare, pentru ca jurnalistilor nu li se poate impune cum sa vina imbracati la conferintele de presa atita vreme cit cetatenii judetului Vrancea, beneficiarii directi ai informatiilor din presa, nu se imbraca in costum atunci cind citesc ziarele sau urmaresc televiziunile locale sau nationale. Si oricum, intrebarile incomode nu vor veni din partea jurnalistilor care accepta ca Oprisan sa-i imbrace in costume.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.