Local

Controlul de la Homocea arunca in aer DSV

Ziarul de Vrancea
7 apr 2005 1788 vizualizări
Doctorul care a inchis abatorul din Homocea ar putea fi sanctionat. Directorul Ionel Duta il acuza pe adjunctul sau ca a comandat actiunea de la Homocea. Acesta sustine ca directorul il protejeaza pe patronul abatorului, care este pesedist cu acte in regula.

Doctorul veterinar care a dispus inchiderea abatorului din Homocea ar putea ajunge in fata comisiei de disciplina a Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Adrian Radulescu este acuzat ca nu avea ce cauta in control la abator, deoarece pe planificarea din ziua respectiva era trecut un alt medic. Mai mult, directorul DSVSA, Ionel Duta, sustine ca in spatele veterinarului Radulescu se afla adjunctul sau, Doru Calistru, care vrea sa se razbune pe patronul abatorului, care nu i-ar fi dat carnea si banii ceruti. Potrivit lui Doru Calistru, doctorul Gheorghe Modoran, cel care trebuia sa mearga la Homocea, nu era in dimineata controlului in unitate, iar in locul lui a fost trimis din intimplare Adrian Radulescu.

Inchiderea abatorului pesedistului de la Homocea a declansat un conflict deschis intre directorul si adjunctul DSVSA. Directorul Ionel Duta sustine ca abatorul este o unitate care corespunde normelor legale de functionare, iar zvonurile potrivit carora patronul Constantin Pavel ar fi protejatul lui sint neadevarate. Directorul DSV ii tine insa partea lui Constantin Pavel, care a afirmat ca actiunea de control de marti de la Homocea este "mina" doctorului Doru Calistru, adjunctul sau. Patronul SC Luki Comprod SRL sustine ca in luna mai a anului trecut Doru Calistru l-ar fi contactat si i-ar fi cerut cadou o tona de carne, iar el i-ar fi dat doar jumatate. Mai mult, patronul abatorului spune ca veterinarul i-ar fi pretins si 20 de milioane de lei, bani pe care nu i-a dat. "Adrian Radulescu s-a dus la Homocea din ordinul doctorului Doru Calistru. Gheorghe Modoran, doctorul care ar fi trebuit sa se duca in control la Homocea, nici nu a fost intrebat daca vrea sa se duca sau nu, iar Calistru si-a trimis omul lui", afirma Ionel Duta. Pe de alta parte, directorul adjunct al DSVSA il acuza pe superiorul lui ca il protejeaza pe patronul Constantin Pavel, prins ca sacrifica ilegal animale. "Nu am nici o legatura cu actiunea de control, mai ales ca stiam ca este zona lui Ionel Duta, iar patronul abatorului este protejat de el", a precizat directorul adjunct Doru Calistru.

Modoran nu stie de ce a fost inlocuit

"Eu eram in unitate, lucram la situatia de inchidere de trimestru. Conform planificarii pe aceasta saptamina, eu, impreuna cu alti doi doctori, ar fi trebuit sa efectuam controlul de la Homocea. De altfel, acest control putea fi efectuat doar de ceilalti doi doctori din echipa", ne-a declarat doctorul Gheorghe Modoran. Directorul Ionel Duta spune ca va dispune ca doctorul Adrian Radulescu sa fie cercetat de Comisia de Disciplina pentru ca a executat ordinul. Vineri, o alta echipa de inspectori ai DSVSA va efectua un control la abatorul din Homocea, pentru a stabili daca intr-adevar aici exista nereguli. Inspectorul Adrian Radulescu sustine ca totul a fost facut in conformitate cu actiunile curente ale institutiei. "Repet, nu este vorba despre ceva comandat. Acolo chiar au fost constatate nereguli", a precizat el. Potrivit directorului Ionel Duta, inspectorul sanitar veterinar Adrian Radulescu nu este un om fara pata, el fiind gasit vinovat de anumite nereguli chiar de Agentia Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, care a efectuat in control la DSVSA Vrancea. "Doctorul Radulescu a fost sanctionat prin suspendarea dreptului de avansare in functie si a maririi drepturilor salariale pe un an", ne-a declarat Ionel Duta. Alaturi de Adrian Radulescu, inspectorii ANSVSA au mai sanctionat alti cinci medici veterinari, printre care si Gheorghe Modoran. De precizat ca Homocea este o zona fierbinte cu privire la sacrificarea ilegala a animalelor, existind suspiciuni ca inspectorii veterinari isi impart sferele de influenta pe sume considerabile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.