Local

Voluntarii ii ajuta pe copiii cu dizabilitati

Cristina Palade
25 apr 2007 1243 vizualizări
Pentru ca proiectul nu a primit nici o finantare, voluntarii le vor oferi copiilor ceva mai de pret: prietenia lor

Filiala de Cruce Rosie a lansat, ieri, proiectul "Volunt!TIN", un proiect al "tinerilor ce vor sa-i ajute pe cei cu probleme". Partenerii acestui proiect sint Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), doi voluntari din "Corpul Pacii", veniti din SUA, Eric Bleich si Eileen Magas, precum si voluntarii de Cruce Rosie. Proiectul se desfasoara in perioada martie-iulie 2007 si este realizat cu scopul de a crea o "retea sustenabila de mentoring", care sa fie in beneficiul voluntarilor si a copiilor din centrele de zi sau rezidentiale de pe raza judetului. Vor primi consultanta copiii din Centrul de Recuperare si Reabilitare Focsani, care cuprinde un numar de 30 de micuti, Centrul "Sfinta Maria" Golesti, care gazduieste 20 de tineri seropozitivi si Centrul "Casa Speranta" Focsani, care are grija de 8 copii. Voluntarii au participat, in perioada 15 martie - 30 aprilie, la o serie de sesiuni de formare la sediul filialei. "Tinerii au fost formati in prealabil pentru a se descurca bine cind vor lucra cu copiii. Saptamina aceasta are loc ultima sesiune de formare, dupa care voluntarii isi vor desfasura propriu-zis activitatea", a declarat Alina Girleanu, coordonatorul proiectului. "Prin intermediul proiectului, noi ne vom intilni cu copiii si le vom oferi lucrul de care au mare nevoie: prietenia noastra. Vom face impreuna diferite activitati recreative si de recuperare, activitati artistice, miscare sau vom discuta despre viata in general", ne-a spus Gabriel Gindea, unul din voluntari. Cu toate acestea, proiectul nu a primit nici o finantare. "Nu a fost nimeni impotriva acestui proiect, doar ca nu a fost finantat de Consiliul Local. Finantarea avea nevoie de o suma destul de mica de bani, dar proiectul nici macar nu a ajuns la vot. Noi credem ca motivul principal a fost neintelegerea ideii in sine. Cu toate

acestea, noi am inceput cu resurse proprii", a declarat Rodica Davidean, la finalul lansarii proiectului. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.