Local

Parade militare si tehnci de lupta, la Ziua Fortelor Terestre

Dan Chiriac
24 apr 2007 830 vizualizări
Ziua Fortelor Terestre a fost sarbatorita ieri de cele doua brigazi focsanene.

De dimineata, Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" si-a deschis larg portile pentru toti cei care au dorit sa viziteze unitatea. In principal, copiii au ramas

impresionati de tehnica de lupta care le-a fost prezentata, multi dintre acestia spunind ca au vazut asa ceva doar in filme. "Ziua Portilor Deschise" a devenit o obisnuinta pentru brigada focsaneana. Tot la orele 8.00, pe platoul celelaltei unitati, Brigada 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza", a avut loc un ceremonial in care au fost citite mesajele venite de la ministrul Teodor Melescanu, de la seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, si de la seful Statului Major al Fortelor Terstre, gen. lt. Teodor Frunzeti.

Tot ieri au fost premiati cistigatorii competitiilor sportive si a tragerilor efectuate in cadrul Poligonului Smirdan. Cupa Artileriei a fost cistigata in acest an de cpt. Sorinel Hamza, urmat in clasament de capitanii Gelu Perju si Sorin Dumitrache. La final, la Mausoleul Sud au fost depuse coroane de flori pentru eroi din partea instiututiilor si partidelor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.