Local

Prime pentru tinerii insuratei

Ziarul de Vrancea
6 apr 2005 667 vizualizări
Tinerii care vor sa isi intemeieze o familie ar putea primi, din 2006, o "indemnizatie de casatorie" care - daca ar fi acordata in momentul de fata - ar avea o valoare de aproximativ sapte milioane de lei, potrivit unui proiect de act normativ initiat de Ministerul Muncii.

Tinerii care vor sa isi intemeieze o familie ar putea primi, din 2006, o "indemnizatie de casatorie" care - daca ar fi acordata in momentul de fata - ar avea o valoare de aproximativ sapte milioane de lei, potrivit unui proiect de act normativ initiat de Ministerul Muncii. Proiectul - afisat, saptamina aceasta, pe site-ul institutiei si supus dezbaterii publice - prevede acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei, suma propusa fiind de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. Beneficiarii acestei sume ar urma sa fie tinerii aflati la prima casatorie ori cuplurile in care unul din soti este la primul mariaj. Acordarea acestor sume este conditionata insa de absolvirea unui curs de consiliere maritala, care ar urma sa fie organizate de primarii. "Prima de casatorie" va fi acordata printr-o dispozitie scrisa a primarului, iar fondurile pentru plata sprijinului financiar ar urma sa fie acoperite din bugetele locale. Din estimarile facute de Ministerul Muncii si cuprinse in proiectul de act normativ, ar urma sa beneficieze de acest sprijin aproximativ 120.000 de familii nou constituite, iar efortul financiar pentru anul 2006 ar fi de aproximativ 960 de miliarde de lei.

Din cauza Papei

Cioroianu ii sugereaza lui Seuleanu sa demisioneze

Senatorul PNL Adrian Cioroianu i-a recomandat presedintelui director general al Radio Romania Actualitati (RRA), Dragos Seuleanu, sa ia in calcul o demisie de onoare din postul pe care il ocupa, acuzindu-l ca a fost "depasit de evenimente" in cazul decesului Papei. Adrian Cioroianu, membru in Comisia de ancheta a activitatii SRR si SRTv, a declarat in plen, ca postul de radio RRA a transmis doar la citeva ore de la decesul Papei corespondenta trimisului special la Roma, precum si reactiile internationale la acest eveniment si grupajul pregatit dinainte. In timp ce posturile celelalte transmiteau stirea decesului suveranului pontif, la RRA se difuza emisiunea "Doctor in inima albastra", realizata de cintaretul Catalin Crisan, in care ascultatorii care sunau erau intrebati ce au simtit la moartea parintilor sau a bunicilor, a precizat Adrian Cioroianu. El a aratat ca, totodata, ascultatorii erau chestionati si asupra sentimentelor pe care le au fata de moartea Suveranului Pontif, totul petrecindu-se pe un fundal muzical de cafe-concert.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.