Local

A crescut numarul accidentelor, a scazut violenta stradala

Dan Chiriac
20 apr 2007 799 vizualizări
IPJ Vrancea este pe locul 22 pe tara in ceea ce priveste rezultatele

Politistii si-au prezentat ieri dimineata rezultatele obtinute in primele trei luni ale anului. Inspectorul sef Viorel Serbanoiu a precizat ca activitatea politistilor vrinceni in cele trei luni a fost foarte buna si a apreciat ca siguranta stradala nu este un pericol pentru cetateni. In statistica inspectoratelor de politie din tara, IJP Vrancea ocupa locul 22. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, a scazut numarul dosarelor cu autor necunoscut, in 86 la suta din infractiunile comise fiind descoperit autorul. Si numarul omorurilor comise a crescut. "In primele trei luni am avut trei asemenea fapte dar, dupa cum se stie, de la incheierea bilantului avem alte trei omoruri comise in Vrancea. Deja am purtat discutii pentru a include in organizarea primariilor si cite un post de psiholog sausociolog care sa poarte discutii cu oamenii pentru evitarea faptelor antisociale", a spus Viorel Serbanoiu. Inspectorul sef a prezentat primul bilant din 2007 in prezenta prim-procurorului Curtii de Apel Galati, Dinu Gilca, a prim-procurorului Parchetului Vrancea, Ion Lefter, a prefectului Ion Oprea, a sefului SRI Vrancea, Nicolae Serban, a sefului Jandarmeriei Vrancea, lt.col Daniel Catrangiu, precum si a altor invitati.


Lipsa iernii duce la accidente rutiere


Seful politiei vrincene s-a referit ca un punct negativ in bilant la numarul crescut de accidente rutiere produse in judet in primele trei luni ale anului. "Anul acesta valorile de trafic pe drumul european au fost mult mai mari, din cauza absentei iernii, conditii in care era normal sa avem si evenimente mai multe. Sintem in primele sase judete judete din tara ca umar de accidente grave, iar saptamina trecuta, in videoconferinta am fost anuntati ca va veni un control tematic in acest sens", a spus Viorel Serbanoiu. Pentru a preintimpina accidentele, conducerea IJP Vrancea decis ca 11 agenti de politie sa fie angajati la posturile de politie din comunele situate pe E 85 sau pe drumurile nationale. Acestia au ca sarcini

de serviciu doar activitatea rutiera. In perioada urmatoare urmeaza a fi inaugurat sistemul de monitorizare a traficului de la Tisita. Politistii incearca sa amplaseze si lampi intermitente in apropiereatrecerilor de pietoni de pe E 85 pentru prevenirea accidentelor. Serbanoiu a facut apel la toate institutiile statului pentru a colabora in vederea diminuarii numarului infractiunilor. "Fac apel la organele silvice sa se implice pentru diminuarea acestui fenomen. Este si cazul Directiei Agricole in cazul vinurilor falsificate", a mai spus Serbanoiu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.