Local

Un an de NATO cu armata vrinceana

Sebastian Oancea
4 apr 2005 742 vizualizări
Vrincenii au aplicat tacticile militare in zone fierbinti ale globului.

Ieri, de ziua NATO, Prefectura Vrancea a felicitat armata vrinceana pentru participarea la misiuni in cadrul NATO, in diverse teatre de operatiuni din strainatate, cum ar fi Irak sau Afganistan. La data de 2 aprilie 2004, Romania adera la cea mai importanta structura militara din lume, Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord. De la crearea Aliantei si pina azi s-a scurs jumatate de secol de istorie. Pentru o buna parte a acestui interval, atentia centrala a NATO s-a concentrat asupra oferirii apararii si securitatii imediate a membrilor sai. Astazi, aceasta ramine sarcina sa fundamentala, dar obiectivele sale imediate au suferit schimbari majore. La 29 martie 2004, Romania a incheiat o etapa, drumul spre NATO, si a pasit pe un drum nou, drumul in cadrul NATO, ca stat aliat. Participarea pentru prima data la un Summit NATO ca membru cu drepturi depline a demonstrat ca tara noastra este, de acum, parte a procesului transatlantic de luare a deciziilor in domeniul securitatii. "Avem oportunitatea deosebita de a ne promova interesele nationale in cadrul unui sistem de aparare colectiva bazat pe valori democratice, beneficiind de cele mai solide garantii de securitate din istoria tarii noastre. Ca tara europeana cu vocatie euro-atlantica, Romania isi exprima sprijinul pentru o Alianta puternica si capabila sa raspunda eficient noilor amenintari la adresa securitatii. Un parteneriat transatlantic dinamic si robust reprezinta, in actualul context international, un factor crucial in articularea unor raspunsuri eficiente la noile riscuri de securitate cu care se confrunta comunitatea democratiilor transatlantice. Militarii vrinceni se numara printre trupele de elita ale Romaniei care si-au demonstrat profesionalismul si daruirea in teatrele "fierbinti" de operatiuni ale lumii. Le sintem recunoscatori cu totii si le datoram respectul si sprijinul nostru neconditionat", a transmis prefectul Ion Oprea militarilor din Garnizoana Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.