Local

Drumurile Vrancei se surpa unul dupa altul

Dan Chiriac
1 apr 2005 843 vizualizări
Dupa problemele aparute pe drumul ce leaga comunele Jitia - Vintileasca, drumul a devenit impracticabil si in Vizantea Livezi. De la Vintileasca la Bahnele se poate ajunge doar pe jos.

Dupa problemele aparute pe DJ 204 H, intre Jitia - Vintileasca, unde terasamentul s-a surpat mai bine de un metru, ieri, satenii din comuna Vizantea Livezi au reclamant ca DJ 205 E, ce leaga comunele Vidra si Cimpuri, este la un pas de a fi inchis circulatiei rutiere din cauza alunecarilor de teren. In urma precipatiilor cazute in ultimele zile si a traficului masinilor de mare tonaj, in zona s-au format gropi largi de peste jumatate de metru. "Drumul este impractibal pe o distanta de un kilometru, in panta «Boboc», de pe raza satului Vizantea Razaseasca. Din cauza circulatiei masinilor de mare tonaj s-au format cratere, iar podetul din punctul «Tulburea» este la un pas sa se darime. Nu ar fi exclus ca aici sa se produca o tragedie. Masinile mici ramin suspendate, iar autobuzul care vine de la Focsani circula cu mare greutate. De atfel, soferul acestuia mi-a spus ca de miine (azi - n.r.) nu va mai veni la Vizantea, din cauza starii drumului. L-am instiintat pe domnul Ion Costeanu de la Consiliul Judetean, dar, deocamdata, nu s-a rezolvat nimic", ne-a declarat Maricica Cirnoiu, viceprimarul din comuna Vizantea Livezi. In aceste conditii, mii de oameni risca sa ramina izolati si asteapta ajutor de la autoritatile judetene.

Drumuri rupte si la Vintileasca

Ieri dimineata, la sediul Prefecturii s-a intrunit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, care a analizat situatia aparuta pe DJ 204 H, intre Jitia si Vintileasca, unde 14 sate au ramas izolate. Ploile abundente din ultima perioada au facut ca terasamenetul drumului sa cedeze, iar circulatia rutiera sa fie mult ingreunata. In cadrul sedintei s-a luat decizia constituirii unei comisii mixte, formata din specialisti de la Sectia de Drumuri Nationale, SC Drumuri si Poduri SA, Inspectoratul pentru Constructii si ai SGA, care se va deplasa la fata locului si va propune masurile tehnice care sa duca la remedierea portiunii de drum afectata si sa estimeze costurile lucrarilor necesare. Primarul comunei Vintileasca, Marian Georgescu, ne-a declarat ieri ca problemele nu sint numai pe drumul spre Jitia. "Spre Jitia tot se mai circula. Cu greutate, dar se circula. Dar sa vedeti ce drum este intre Vintileasca si Bahnele! Nici cu piciorul numai poti merge", ne-a declarat primarul Ion Popescu. Edilul se arata ingrijorat de faptul ca drumul Jitia- Vintileasca nu se afla in prezent in administrarea nimanui, dupa ce trebuia transferat in administrarea Companiei Drumuri Nationale, la inceputul acestui an. Prefectul Ion Oprea a declarat ca va incerca sa rezolve aceasta problema in cel mai scurt timp. "Institutia Prefectului si Consiliul Judetean Vrancea vor intensifica demersurile in vederea clarificarii juridice a situatiei drumurilor DJ204 A si DJ204 C - DJ 204H, transmise prin hotarire de guvern din proprietatea publica a judetului Vrancea si din administrarea Consiliului Judetean in proprietatea publica a statului si in administrarea Ministerului Transporturilor. Protocolul de transfer nu a fost inca definitivat", a precizat prefectul Ion Oprea. Pina la clarificarea acestor probleme, mii de oameni risca sa ramina izolati de restul lumii. Autoritatile locale au asigurat ca, cel putin pentru moment, situatia nu a scapat de sub control.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.