Local

Prostituatele din Vrancea vor sa-si faca bordel

Dan Chiriac
31 mar 2005 1610 vizualizări
Eliminarea amenzilor, munca in schimburi si controalele medicale sint atuurile fetelor pentru a cere infiintarea caselor de toleranta. Acestea spun ca nu ar renunta la cea mai veche meserie, sau ca in cel mai bun caz ar vrea sa devina "matroane".


Fetele usoare spun ca s-ar simti mai bine la bordel


In ultimul timp se vorbeste din ce in ce mai insistent despre legalizarea prostitutiei si infiintarea unor case de toleranta pentru ca amatorii de placeri sa beneficieze in siguranta de servicii. O asemenea posibilitate le incinta foarte mult pe fetele care practica cea mai veche meserie pe soseaua de centura a Focsaniului. Fetele se bucura cind aud de posibile bordeluri gindindu-se ca astfel vor scapa de amenzile zilnice primite din partea politistilor, ca vor putea lucra cite opt ore pe zi, in schimburi, si vor avea posibilitatea sa efectueze controale medicale periodice gratuite. In plus, nici confortul nu este trecut cu vederea. Unele dintre ele spun ca nu ar renunta la prostitutie chiar daca ar avea posibilitati financiare sau, in cel mai bun caz, ar fi tentate sa devina "matroane". Acestea povestesc ca au clienti permanenti si ca in zilele bune se "imbogatesc" cu peste sase milioane de lei.

"Societatea are nevoie de noi"

Petruta este una dintre cele mai vechi practicante ale meseriei de pe soseaua de centura a Focsaniului. Este incintata de posibilitatea sa-si continue "munca" intr-un cadru legal, intr-un stabiliment confortabil, fara sa o bata vintul sau sa o ploua. "Ar fi perfect daca s-ar legaliza munca noastra, pentru ca societatea are nevoie de noi. Am lucra in bordeluri si am scapa in primul rind de amenzile date mai mereu de politisti. Cam odata la doua zile sintem prinse si amendate. Ziua de lucru s-ar reduce la opt ore, in trei schimburi. Am beneficia de protectia muncii. De asemenea, am beneficia si noi de controale medicale periodice", ne spune Petruta, o dama in virsta de 28 de ani. Petruta povesteste ca intretine relatii sexuale numai prezervativ si ca-i refuza pe barbatii care vor sa faca sex neprotejat. Cit priveste banii pe care ii cistiga, aceasta spune ca cea mai productiva zi ii poate aduce peste sase milioane de lei de la 10- 15 clienti. Cristina, colega de "placeri" cu Petruta si-a facut deja clienti permanenti, care o viziteaza cu o precizie de ceasornic. Femeia isi fixeaza intilniri cu clientii prin intermediul telefonului mobil, dar ii place sa stea si "la sosea". Fetele de pe centura au parte si de clienti care le cer servicii neobisnuite. "Sint unii tineri, care vin si ne platesc ca sa ne faca ei noua sex oral. Sint si barbati mai virsta care fac asa ceva", spune Cristina. Politistii spun ca majoritatea prostituatelor provin din familii dezorganizate. "Multe dintre ele se prostitueaza din cauza lipsei banilor. Provin din familii sarace, dezorganizate. Putine sint cele care au mers la scoala, care au primit ceva educatie. In ultima vreme, evita sa practice aceasta «meserie» in oras pentru ca stiu ca le prindem si le amendam. Multe au dosare penale si zeci de amenzi neachitate", ne-au spus politistii de proximitate. Ultima razie pe linie de prostitutie a avut loc in urma cu citeva zilele.

Prostitutie la 16 ani

Cea mai tinara prostituata de centura ocolitoare a Focsaniului este Iulia din Golesti, o adolescenta care practica cea mai veche meserie din lume de numai trei luni. Tinara spune ca se vinde soferilor din cauza lipsurilor si ca ar renunta sa se vinda daca ar reusi sa se angajeze intr-un loc decent. "Mama stie cu ce ma ocup, dar banii pe care ii cistig ii cheltui eu, nu-i dau in casa", ne-a povestit ea. Aceasta este de fapt singura prostiuata de pe centura care nu a nascut pina acum. In rest, dupa cum ne-au spus politistii, toate au cel putin un copil si traiesc in concubinaj cu diferiti barbati care accepta situatia asa cum este. "Barbatul meu nu prea e de acord cu ce fac eu. E gelos in special pe clientii tineri, mai ales pe cei mai insistenti. Oricum, eu daca l-as prinde cu o alta femeie, in casa, l-as parasi. Poate sa ma insele, dar nu acasa", ne-a explicat Petruta una din regulile casei. Intrebate daca cheltuie banii cistigati doar pe bautura, tigari, mincare si haine, fetele dezvaluie ca si-au cumparat terenuri si chiar au inceput sa-si ridice locuinte proprii. De altfel, au discutat si intre ele de posibilitatea de a practica legal cea mai veche meserie din lume, intrucit prostitutia nu se combate nici cu amenda si nici cu dosarul penal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.