Local

Un nou sef la ITRSV Vrancea

Gabriel Sava
10 ian 2007 2728 vizualizări
La sefia institutiei s-au succedat, in ultimii doi ani, nu mai putin de cinci inspectori u actualul sef interimar vine de la Ocolul Gugesti

Incepind de ieri, sefia Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic si Vinatoare a fost preluata de inginerul Ionel Toderica, inspector in cadrul institutiei. Numirea acestuia s-a facut prin Ordin al ministrului agriculturii, liberalul Dan Motreanu. Acesta il inlocuieste pe Vasile Bercaru, care a ocupat acest scaun timp de jumatate de an. Ordinul de numire al noului inspector sef a fost transmis luni, iar predarea-primirea functiei s-a facut in cursul zilei de ieri. Discretia cu care s-au petrecut lucrurile este mai mult decit suspecta, in conditiile in care exista banuieli ca schimbarea a fost dispusa si transata la nivel politic. De altfel, nici unul dintre sefii acestei institutii nu a stat prea mult in fotoliul de inspector sef.

Dupa schimbarea lui Alexandru Lefter din postul de inspector sef al, pe atunci, Directiei Teritoriale de Regim Silvic si Vinatoare (DTRSV), la inceputul lui 2005, postul a fost ocupat in regim interimar de Camelia Irimia, dupa care a fost cistigat in urma unui concurs de catre inginerul Nicu Lupu. Acesta si-a dat demisia dupa ce i s-a retras sprijinul politic de catre liberali, in vara lui 2006. Postul a revenit la momentul respectiv inginerului Vasile Bercaru, care lucrase la Ocolul Silvic Vidra. Ionel Toderica este astfel, in interval de doi ani, inspectorul sef cu numarul 5, postul urmind sa fie ocupat in perioada urmatoare in urma unui nou concurs. Liberalul Ionel Toderica a fost tehnician silvic la Ocolul Silvic Gugesti si este sustinut de organizatia PNL Vrancea.


Concurs ratat in decembrie


La concursul care a avut loc pe 18-19 decembrie 2006, nici unul dintre candidati nu a trecut de proba scrisa. Din acest motiv, acesta a fost aminat pentru o data ulterioara. Pentru ocuparea acestei functii s-au inscris la concurs fostii directori Alexandru Lefter, Camelia Irimia, cel in functie Vasile Bercaru, Ionica Cherciu si Ionel Toderica, actualul interimar si Liviu Prodan, de la Buzau. Actualul inspector sef interimar a declarat ca a facut deja predarea primirea functiei cu inginerul Vasile Bercaru. "Am fost numit pe acesta functie pina la organizarea concursului, care va avea loc in perioada urmatoare", a declarat noul sef al institutiei, Ionel Toderica, care lucreaza in cadrul ITRSV din anul 2005. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.