Local

Guvernul pune piedica instantei vrincene

Cristi Irimia
21 dec 2006 799 vizualizări
Lipsa de procedura cu Executivul a dus la aminarea "Dosarului coruptiei"

Guvernul Romaniei si-a dat din nou cu stingul in dreptul la procesul in care "lotul Oprisan" este judecat pentru prejudicierea bugetului de stat cu aproximativ 8.000.000 RON. Desi teoretic ar trebui sa fie interesat de terminarea cit mai rapida a spetei, cel putin prin prisma declaratiilor pompoase privind lupta impotriva coruptiei, Guvernul n-a restituit dovada de citare pentru termenul de ieri. In aceste conditii, magistratii au fost nevoiti sa acorde un nou termen, pentru luna ianuarie, constatind lipsa de procedura cu Guvernul. In urma cu doua termene, instanta focsaneana a fost nevoita sa amine iarasi judecata tot din cauza Guvernului. In mod normal, citatia trebuie stampilata, semnata si returnata de Guvern la Judecatoria Focsani, asta in cazul in care Executivul nu trimite un consilier juridic la proces. In aceasta situatie, trimisul Guvernului vine personal cu citatia respectiva. La urmatorul termen, Judecatoria Focsani ar putea apela la un curier postal special a incerca rezolvarea problemei citatiei cu Guvernul. Si asta deoarece se banuieste si o culpa a factorului postal care a dus citatia la sediul Executivului. Ieri, Oprisan a depus la dosar o dovada ca avocatul sau, galateanul Alexandru Balan, este bolnav, dovada ca ar fi dorit o aminare, fara sa stie de lipsa de procedura cu Guvernul. In dosar mai sint inculpati Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Liviu Rusu, Ion Costeanu si Valeriu Iacob.


Avocata lui Rusu a recuzat procurorul DNA


Tot ieri a avut loc primul termen al procesului in care Liviu Rusu, unul din inculpatii "Dosarului coruptiei", a facut plingere impotriva rezolutiei procurorilor DNA privind netrimiterea in judecata pentru unele fapte a altor inculpati din speta aflata pe rol inca din iulie. Avocatul lui Liviu Rusu, Corina Dodoiu, a formulat o cerere de recuzare impotriva procurorului DNA, Gabriela Popa, pe motiv ca aceasta a participat si participa la fondul cauzei. "Consideram ca dna procuror este incompatibila, de aceea intelegem sa o

recuzam", a spus Dodoiu. Cind a luat cuvintul, Gabriela Popa a spus ca nu se considera in stare de incompatibilitate si a cerut clarificari vizavi de formularea exacta a actiunii lui Liviu Rusu. "Inteleg asadar ca Liviu Rusu a facut o plingere impotriva cererii de netrimitere in judecata fata de unele persoane care sint inculpate pentru o serie de fapte in celalalt dosar", a spus Popa. Aceasta a mai adaugat ca Rusu ar fi trebuit sa se plinga sefului ierarhic al procurorilor care au intocmit rechizitoriul, in sensul realizarii formalitatilor prealabile inainte de actiunea din instanta. Urmeaza acum sa se judece cererea de recuzare a procurorului DNA, pina la termenul urmator al procesului, pe 17 ianuarie. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.