Local

Focsanenii vor recalcularea pretului la apa

Doina Ganea
16 dec 2006 871 vizualizări
Consilierii au in vedere un audit financiar la CUP pentru pretul apei reci

600 de focsaneni au semnat o adresa catre primarul Decebal Bacinschi prin care solicita o dezbatere publica privind modul de calcul al pretului la apa rece. Acesta lista de semnaturi a fost inaintata Primariei Focsani de catre fostul inginer concediat de la SC ENET SA, Ulise Grosu. Acesta a reusit sa-si gaseasca adepti in sustinerea teoriei sale potrivit careia pretul la apa rece livrata de CUP RA populatiei a fost majorat artificial din anul 2000, folosindu-se o metoda de calcul gresita. Printre adeptii inginerului Ulise Grosu se numara si noua membri ai Consiliului local Focsani care au semnat la rindul lor cererea de dezbatere publica privind pretul la apa rece. "Am vazut ca o parte a alesilor locali s-au raliat propunerii mele si chiar au cerut in plenul sedintei sa se analizeze pretul la metrul cub de apa rece livrata de catre regie populatiei. Avind in vedere ca atitia oameni sustin problemele de interes public ridicate de mine doresc o dezbatere publica la care sa participe toti factorii de decizie, membrii legislativului local, inclusiv reprezentantii presei. In plus ar fi bine ca la sedinta ordinara de saptamina viitoare CUP RA sa supuna aprobarii pretul la apa rece, pentru ca acest pret n-a fost aprobat inca anul acesta de Consiliul Local asa cum se prevedea in contractul incheiat intre CUP RA si BERD", ne-a declarat Ulise Grosu. Printre consilierii locali semnatari ai scrisorii catre municipalitate se numara Doina Fodoreanu, Mioara Lazar, Cezar Mihailescu, Gheorghe Iorga si Gabriel Corneanu, care fac parte din arcul Puterii. Urmare a acestor demersuri, in sedinta ordinara care va avea loc martea viitoare, consilierii locali vor avea in atentie un proiect privind efectuarea de catre o firma specializata a unui audit financiar la CUP RA Focsani, privind modul in care se calculeaza pretul apei reci. In proiect se mai propune ca odata stabilit, pretul sa fie aplicat populatiei Focsaniului incepind de anul viitor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.