Național

Severin: Nu m-am bucurat niciodată de atâta respect și simpatie ca în pușcărie

Ziarul de Vrancea
1 mar 2018 716 vizualizări

într-o postare pe Facebook, scrisă imediat după ce a fost eliberat condiționat din închisoare, fostul europarlamentar aduce un elogiu oamenilor din penitenciare n la închisoare de la Rahova se află “o mare parte a aurului care plutește” în România, susține Severin

Fostul europarlamentar Adrian Severin, eliberat din închisoare în urmă cu două zile după o condamnare pentru luare de mită și trafic de influență, scrie pe Facebook că "la Rahova nu este mlaștina societății românești", ci, "ca de altfel, în întregul univers concentraționar românesc actual - Gulagul României îngenuncheate, ocupate și umilite, găsiți o mare parte a aurului care plutește în ea". El spune că, în închisorile noastre a găsit "nu răul, ci binele irosit, înstrăinat, frustrat", care definește România în esența ei actuală: irosită, înstrăinată, frustrată, apelul său fiind: "Haideți să o salvăm și să o recuperăm împreună!""Am revenit acasă. Acasă iar nu în libertate. Căci am fost mereu liber. Poate chiar mai liber decât sunt acum. Ieri (n.r. – joi) am trecut din mica pușcărie - cea a prizonierilor liberi - în marea pușcărie - cea a libertății prizoniere. În cele 16 luni anterioare, singurul lucru la care am fost obligat a fost acela de a nu mă mișca în afara unui perimetru. Nimeni nu mi-a negat dreptul de a gândi, vorbi și simți liber. Exercitând acest drept am fost în maximă siguranță. Căci, da, penitenciarul Rahova este un penitenciar de maximă siguranță", își începe Severin postarea.

“Am găsit nu răul, ci binele irosit”

El relatează că "în comunitatea mică și închisă de la Rahova" a cunoscut timp de 16 luni un respect și o simpatie de care nu s-a bucurat niciodată cu atâta intensitate. "La Rahova nu este mlaștina societății românești. Această societate a fost adusă a fi mlaștina însăși. La Rahova, ca, de altfel, în întregul univers concentraționar românesc actual - Gulagul României îngenuncheate, ocupate și umilite, găsiți o mare parte a aurului care plutește în ea. O prea mare parte", spune fostul europarlamentar. El admite că "în închisori este periferia societății", dar adaugă că "periferia definește, însă, totdeauna, natura și calitatea centrului"."Or, în închisorile noastre am găsit nu răul, ci binele irosit, înstrăinat, frustrat. El definește România în esența ei actuală: irosită, înstrăinată, frustrată. Haideți să o salvăm și să o recuperăm împreună! La o sută de ani de la Marea Unire prioritatea nu este aniversarea, ci salvarea. Altminteri sărbătoarea se va transforma în prohod", își încheie Adrian Severin textul. Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2016, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită și trafic de influență. În perioada decembrie 2010 - martie 2011, el a acceptat promisiunea a doi jurnaliști de la ”Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.