Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Președintele USR demisionează din funcției

Ziarul de Vrancea
1 iun 2017 669 vizualizări

Asta după ce partidul a decis să se poziționeze împotriva revizuirii Constituției pentru redefinirea familiei

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat pentru News.ro că Biroul Național al partidului a decis alaltăseară ca formațiunea să voteze împotriva revizuirii Constituției pentru redefinirea familiei, decizia fiind luată în cadrul unei ședințe tensionate în urma căreia președintele USR, Nicușor Dan, a anunțat că își dă demisia. ”A fost o ședință tensionată. Pe ordinea de zi a fost subiectul poziționării USR față de inițiativa de modificare a articolului 48 din Constituție. Au fost dezbateri cu argumente pertinente pe toate fețele problemei. S-a ajuns la un vot. În urma votului s-a decis că poziționarea partidului este împotriva acestei inițiative de modificare a Constituției. Evident că discuțiile au fost tensionate”, a declarat Dan Barna pentru News.ro. Întrebat ce se va întâmpla în continuare cu demisia lui Nicușor Dan de la șefia USR, Barna și-a exprimat speranța ca acesta să revină asupra deciziei. ieri însă Nicușor Dan și-a anunțat oficial demisia. Nicușor Dan a fost criticat recent de fostul ministru Cristian Ghinea pentru lipsa unei poziții clare a USR pe tema modificării Constituției în sensul redefinirii familiei.

Se pregătește o nouă "pomană": amnistie fiscală pentru datorii

Firmele și persoanele fizice cu datorii către stat cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017 vor fi scutite de penalități și de jumătate din dobânda acumulată dacă achită datoria principală până la 30 septembrie, iar dobânda de 50% care le-a rămas de plătit este achitată până la finalul anului: aceasta este noua facilitate pregătită de la nivel politic, conform unui document aflat în stadiul de proiect, analizat de Profit.ro. Acum, conform proiectului care trebuie mai întâi avizat, firmele și persoanele care vor dori să beneficieze de această facilitat trebuie să depună o cerere la Fisc până la sfârșitul anului. Anularea penalităților de întârziere, precum și a unei cote de 50% din dobânzi, aferente obligațiilor de plată principale către bugetul general consolidat, administrate de ANAF, cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017, se va face în anumite condiții, printre acestea aflându-se: stingerea până la 30 septembrie 2017 a obligațiilor de plată principale cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017, indiferent de data stingerii acestora; stingerea până la data de 31 decembrie 2017 a cotei de 50% din dobânzile aferente obligațiilor de plată principale cu termene de plată anterioare datei de 30 iunie 2017, stabilite prin decizii de calcul comunicate; stingerea până la data de 31 decembrie 2017 a obligațiilor de plată principale curente administrate de ANAF cu termene de plată cuprinse între 1 iulie-31 decembrie 2017, împreună cu accesoriile calculate pentru eventuale întârzieri la plata acestor obligații principale, stabilite prin decizii până la 31 decembrie 2017; depunerea până la 31 decembrie 2017 a tuturor declarațiilor potrivit vectorului fiscal, condiție care se consideră îndeplinită și în cazul în care pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal central; depunerea unei cereri de acordare a acestor facilități până la data de 31 decembrie 2017.

În cazul unităților administrativ-teritoriale, facilitatea prevăzută se acordă în cazul în care consiliul local emite o hotărâre în acest scop. În timp ce pentru obligațiile la bugetul general consolidat se aplică dobânzi și penalități de întârziere, la datoriile către bugetele locale se aplică majorări de întârziere. Ștergerea penalităților și a 50% din dobânzi va fi disponibilă și pentru datoriile achitate până la 30 iunie, însă numai dacă penalitățile și dobânzile nu au fost, la rândul lor, plătite. n

Inundații în Bacău: o femeie a murit luată de viitură

O femeie din județul Bacău a murit după ce căruța în care se afla a fost luată de o viitură, iar un bărbat este dat dispărut, fiind căutat de zeci de pompieri, jandarmi și polițiști. Potrivit reprezentanților ISU Bacău, cei doi băcăuani au fost luați de viitură, ieri noapte, în timp ce încercau să traverseze cu căruța pârâul Răchitiș, așa cum făceau de obicei. De această dată, însă, femeia de 63 de ani și bărbatul de 72 de ani nu au luat în calcul faptul că debitul pârâului crescuse considerabil, în urma unei ploi torențiale. ”Un localnic a observat căruța cu cal în mijlocul viiturii, sesizând Poliția din localitate. Ulterior, am fost și noi înștiințați astfel încât au început căutările, acțiune în care au fost implicați 48 de pompieri, jandarmi, polițiști și localnici. Abia în cursul acestei dimineți (ieri, n.r.) a fost găsit cadavrul femeii, în râul Trotuș, la peste zece kilometri distanță față de locul dispariției”, a declarat ieri pentru News.ro responsabilul mass-media al ISU Bacău. Alți peste 50 de angajați din structurile Ministerului Afacerilor Interne continuau ieri căutările bărbatului dat dispărut, în râurile Răchitiș și Trotuș.

Peste 25.000 de angajați ai MAI vor lucra în fiecare zi, în minivacanța de Rusalii

Peste 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne - polițiști, jandarmi, pompieri și paramedici - vor lucra în fiecare zi, în minivacanța de Rusalii. Potrivit MAI, în minivacanța de Rusalii vor fi organizate aproape o mie de manifestări publice, iar, în fiecare zi, 8.900 de polițiști și 6.600 de jandarmi vor fi în misiune, în teren. ”O atenție deosebită va fi acordată zonelor aglomerate, stațiunilor turistice de la munte și de la mare, dar și traseelor care converg spre lăcașele de cult unde vor avea loc manifestări religioase ocazionate de sărbătoarea de Rusalii”, precizează reprezentanții MAI. De asemenea, 1.500 de polițiști vor fi mobilizați pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele artere naționale, echipajele rutiere urmând să acționeze cu 346 de aparate radar. În această perioadă, traficul rutier va fi monitorizat și cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviație. În condițiile în care foarte multe persoane se vor afla în aceste zile în stațiunile de la munte, peste 170 de jandarmi montani sunt pregătiți să intervină în sprijinul turiștilor care solicită ajutor. Pe site-ul Poliției de Frontieră este disponibilă o aplicație online care prezintă timpul mediu de așteptare din fiecare punct de frontieră pentru a permite cetățenilor să-și reconfigureze traseul prin alegerea unui punct care nu este aglomerat.

Stela Popescu, Cetățean de Onoare al orașului în care a fugit de deportarea familiei

Actrița Stela Popescu a primit diploma de Cetățean de Onoare al Brașovului, oraș în care a făcut școala și facultatea și a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că ”dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr și la 90 de ani”. ”Eu sunt datoare Brașovului, începând de la primii ani de școală și terminând cu facultatea și cu prezența în teatrul din Brașov. Prezența Brașovului în viața mea mi-a întărit disciplina, morala, demnitatea și astfel am ajuns astăzi să fiu printre cei mai mari artiști ai României. Am un dicton după care mă ghidez: viața valorează miliarde, dar dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tot tânăr și la 90 de ani“, a spus Stela Popescu, mărturisind că este foarte apropiată de Brașov și că găsește orașul ”mai bogat și mai frumos“. Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învățători. În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata rusă, tatăl ei, considerat ”intelectual“, deci ”dușman de clasă“, a fost deportat în Siberia, iar mama, împreună cu fiica, se refugiază la Brașov. În 1953, Stela Popescu susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limba Rusă ”Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate, când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, este repartizată la teatrul din Brașov, unde ajunge să susțină și 400 de spectacole pe an. Din 1963, joacă la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din București, apoi se angajează la Teatrul de Comedie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.