Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Liderul PSD îi poruncește lui Toader să intervină în scandalul de la DNA

Ziarul de Vrancea
5 iul 2017 585 vizualizări
Liderul PSD a dat asigurări că lega nu va trece de Cameră
Liderul PSD a dat asigurări că lega nu va trece de Cameră

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că ministrul Justiției, Tudorel Toader, va trebui să aibă, în perioada următoare, o poziție cu privire la scandalul care planează asupra DNA și a procurorului șef Laura Codruța Kovesi, în condițiile în care este o situație fără precedent

. Întrebat dacă este necesară o suspendare a șefei DNA, liderul PSD a spus: „Cred că ministrul Justiției, în perioada următoare, va avea o poziție. Este totuși o situație fără precedent, cu poziții publice din partea unor magistrați importanți, cu dezvăluiri de acolo, cu poziții din partea unor procurori, audieri în CSM. Eu cred, părerea mea, că, cel puțin în această fază, ar trebui să fim atenți și în același timp preocupați”. Liviu Dragnea a subliniat faptul că Tudorel Toader va trebui să aibă o poziție „într-un fel sau altul”. „Nu am numit-o eu, deci nu stă în competența mea să fiu mulțumit sau nemulțumit. Domnul președinte e liber să aibă mulțuirile și nemulțumirile dumnealui”, a completat președintele PSD, întrebat dacă este mulțumit de activitatea Laurei Codruța Kovesi.

Pe de altă parte, Tudorel Toader a spus ieri că nu este rolul său să comenteze afirmațiile făcute de procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Iorga la adresa șefei DNA, precizând că, în acest caz, a fost sesizată Inspecția Judiciară (IJ) și este deschis și un dosar de urmărire penală. Potrivit acestuia, în momentul în care IJ finalizează evaluarea de fond și constată realitatea de la DNA, respectiv de la Ministerul Public, MJ va formula propriile concluzii. "Acum practic îmi cereți să formulez concluzii înainte de a cunoaște conținutul evaluării", a adăugat Toader. Ministrul Justiției a refuzat să dea o notă șefei DNA, afirmând: "Dar nu suntem la școală să dăm note".

 

Doi din trei angajați care lucrează la birou s-au îngrășat în ultimul an

n mai grav, unu din șapte români care lucrează la birou susține că a acumulat peste 10 kiliograme în ultimul an

Doi din trei angajați din România care lucrează într-un birou spun că s-au îngrășat în ultimul an, motivele principale invocate fiind lipsa sportului, oboseala și mesele neregulate, arată un sondaj publicat ieri de site-ul de recrutare eJobs. Astfel, pentru 66% dintre participanții la sondaj care au spus că s-au îngrășat în ultimul an, lipsa practicării unui sport este considerată cauza principală, 85% dintre aceștia enunțând acest factor.

Aproape jumătate (48%) dintre cei care s-au îngrășat în ultimul an au luat în plus până la 5 kg, 38% au luat între 5 și 10 kg, iar restul de 14% au acumulat peste 10 kg. Un procent de 58% dintre participanții la sondaj au recunoscut că nu au fost la sală sau nu au practicat niciun sport în ultimele șase luni, fiind prea obosiți sau neavând timp. Cei care spun că practică regulat sportul se află și în grupul respondenților care și-au menținut greutatea: 29% merg la sală sau fac sport cel puțin o dată pe săptămână. În topul motivelor invocate de angajații care au acumulat kilograme se mai află oboseala și mesele neregulate, acestea fiind alese de circa 70% dintre respondenți ca fiind vinovate într-o proporție mare și foarte mare de acest aspect. Stresul și consumul excesiv de pâine, covrigi, paste, cartofi sau dulciuri sunt alte motive invocate de respondenți. Potrivit studiului, 61% dintre cei care au crescut în greutate merg la somn după ora 23:00.

Studiul relevă că mâncatul ca răspuns la stres, depresie, tensiune, nervozitate, furie sau singurătate duc treptat la îngrășarea nedorită.

Doi din 10 participanți (19%) la sondaj obișnuiesc să sară peste masa de prânz în zilele de lucru, 37% dintre ei iau prânzul pe birou, o altă treime (32%) mănâncă în sala de mese și doar 10% ies la cantină sau la restaurant. Mai puțin de jumătate (43%) dintre cei chestionați își aduc pachet de acasă pentru masa de prânz. O treime (29%) obișnuiește să își cumpere mâncare gătită de la cantină sau la restaurant, 15% preferă snacks-urile, iar 11% mâncare de tip fast-food sau pizza.

Majoritatea (75%) respondenților alocă sub 15 lei pentru masa de prânz. O treime (32%) alocă sub 10 lei, 43% - cheltuie între 10 și 15 lei, 19% - între 15 și 20 de lei și doar 6% obișnuiesc să dea pentru prânz peste 20 de lei.

Sondajul a fost realizat în perioada mai-iunie 2017 în parteneriat cu centrul de nutriție Body Engineering, pe un eșantion de 1.516 de persoane active profesional. Majoritatea (64%) au între 26 și 45 de ani, 19% având poziție de management sau sunt antreprenori, iar 73% au studii superioare.

CCR a respins contestațiile PNL și USR privind Legea Centenarului și a Legii executării pedepselor

Curtea Constituțională (CCR) a repspins ieri sesizările de neconstituționalitate depuse de PNL și USR împotriva Legii Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 precum și împotriva modificărilor Legii privind executarea pedepselor privative de libertate. În privința actului normativ privind Centenarul, contestatarii reclamau faptul că adoptarea legii nu a respectat principiul bicameralismului, nu indică sursele bugetare pentru finanțarea activităților de celebrare a Marii Uniri și conține prevederi neconstituționale privitoare la dreptul președintelui de a conferi decorații. Cât despre modificările aduse legii privind executarea pedepselor, PNL și USR au invoct faptul că actul normativ nu a fost adoptat cu respectarea principiului bicameralismului și că reprezintă o grațiere mascată.

Camera Deputaților a adoptat, pe 9 mai, proiectul care prevede că deținuții încarcerați în condiții inumane beneficiază de șase zile reduse din pedeapsă la 30 de zile de detenție, față de cele trei propuse de Guvern.

Din pușcărie, Vîntu sare în apărarea Codruței Kovesi

Sorin Ovidiu Vîntu continuă seria de cugetări despre clasa politică, din spatele gratiilor. Fostul mogul intervine în scandalul din DNA și spune că deși nu are niciun motiv să o simpatizeze pe Laura Codruța Kovesi, datorită „determinării, a îndârjirii și patimii ei, actele de mare corupție au încetat”. Mai mult, Vîntu arată cu degetul spre PSD, precizând că „în efortul uriaș de a recăpăta accesul la resurse, adică la banii tăi, generație” vor să scape de șefa DNA. „Toată presa furibundă, A3 si RTV aruncă ghiulele din toate pozițiile în capul infamei Kovesi. Realitatea si DIGI24 ridică scuturi cavalerești și osanale mirobolante in jurul neprihănitei domnițe. Toate vor să salveze DNA-ul și cad de acord că Ministrul Justiției e nașpa. A3 și RTV, că de ce nu s-a dat la Kovesi până acum, iar celelalte două, că de ca s-a dat? Răspunsul este simplu, băi generație, nu s-a dat la ea până acum din pricina diferenței de statură și vârstă, dar mai ales din pricina celebrei timidități moldovenești, iar dacă în final și-a luat inima în dinți și a făcut-o, s-a gândit că nu mai are decât șase luni la dispoziție până când, terminându-și mandatul la DNA, juna va deveni inabordabilă”, a mai scris Vîntu pe blogul său.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.