Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Președintele Iohannis a promulgat Legea salarizării unitare

Ziarul de Vrancea
28 iun 2017 614 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii salarizării angajaților din sectorul public, șeful statului atrăgând atenția că este responsabilitatatea coaliției de guvernământ să se asigure că promisiunile vor fi respectate fără a fi periclitată dezvoltarea României.

”Președintele Klaus Iohannis susține necesitatea de creștere a veniturilor salariale, în mod sustenabil, pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor. Este evident faptul că România are nevoie de un cadru legislativ care să introducă ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate inechitățile și disfuncționalitățile salariale. În același timp, președintele României susține necesitatea unei creșteri sustenabile a salarizării în sectorul bugetar, care să asigure motivațiile adecvate și performanțele necesare din partea tuturor beneficiarilor”, a transmis Administrația Prezidențială. Iohannis a amintit că proiectul salarizării unice a fost un proiect asumat, ca parte esențială a programului de guvernare, de către PSD. ”În acest sens, este responsabilitatea PSD-ALDE să asigure dezvoltarea echilibrată și să concilieze obiectivul de creștere a salariilor cu cel de păstrare a stabilității macroeconomice și bugetare a României”, consideră președintele.

Fiica lui Dan Voiculescu, infractoare cu patalama

Sefa Antenelor a fost condamnată la închisoare cu suspendare în dosarul RCS&RDS

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost achitat, ieri, de magistrații instanței supreme, în dosarul de șantaj Antena Group-RCS&RDS, decizia fiind definitivă.  Fiica sa, Camelia Voiculescu a primit un an și șase luni cu suspendare, iar fostul director al “Antenelor”, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare. De asemenea, instanța a decis achitarea lui Daniel Mateescu. Aceeași decizie a fost luată și în cazul SC Antena 3 și Intact Publishing.

 În același dosar, Șerban Pop a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Totodată, instanța a dispus o amendă de 200.000 de lei pentru Antena 3, pentru șantaj. De asemenea, Antena Group va fi obligată să difuzeze de 10 ori sentința prin Antena 1. Decizia instanței supreme este definitivă.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată în 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, și de fostul șef al ANAF Șerban Pop.

Potrivit anchetatorilor, Sorin Alexandrescu, instigat de familia Voiculescu, l-a șantajat pe Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție.

Președintele Bulgariei invidiază activitatea DNA

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat, ieri, la Palatul Cotroceni, că eforturile anticorupție ale României s-au dovedit eficiente, la fel ca și activitatea DNA, iar Bulgaria, deși nu poate copia modele, se poate folosi de anumite principii din experiența României. "Modelul românesc și-a dovedit eficiența. Eu am citit și în Bulgaria câțiva indicatori cantitativi în ceea ce privește condamnările, restituirea prejudiciilor. Cel mai important este că modelul românesc este unul reușit, care a unit într-un singur organism cu atribuții clare în ce privește corupția la nivel înalt și acest organism reunește specialiști și procurori și anchetatori, specialști în domeniul IT, contabili, specialiști în domeniul bancar, astfel încât într-adevăr să se depisteze toate schemele de corupție", a afirmat președintele Bulgariei, răspunzând unei întrebări a presei de la Sofia. El a afirmat însă că nu poate copia modelul românesc, având în vedere particularitățile celor două sisteme judiciare, dar pot fi preluate "principii" pentru a reduce nivelul corupției din Bulgaria. Președintele bulgar a afirmat că "are sprijinul" lui Iohannis pentru schimburi de experiență în domeniu.

Ilie Carabulea, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv, ieri, de instanța supremă, la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica. În martie 2016, patronul Carpatica Asig Ilie Carabulea fusese condamnat de Curtea de Apel București la șase ani și șase luni de închisoare în dosarul ASF, în timp ce fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară Dan Radu Rușanu a fost achitat. Instanța a decis condamnarea lui Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL și SC Transcar SRL, societăți prin intermediul cărora deținea și controla indirect societatea de asigurări Carpatica Asig SA, pentru constituirea unui grup infracțional în scopul protejării intereselor societății de asigurări. Fostul lider liberal, Dan Radu Rușanu, la data faptelor președinte al ASF, trimis în judecată pentru că și-a folosit influența în folosul lui Carabulea, a fost achitat. Celelalte persoane acuzate că au aderat la grupul infracțional au primit pedepse cu suspendare sau au fost achitate.

Desant: 25.000 de militari din 22 de țări, la un exercițiu în România

Aproximativ 25.000 de militari din 22 de țări vor participa, în luna iulie, cu peste 2.000 de mijloace tehnice, la exercițiul Saber Guardian, care se va desfășura și pe teritoriul României. Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, a coordonat reuniunea Comitetului interministerial pentru implementarea Acordului de acces privind activitatea forțelor Statelor Unite ale Americii aflate pe teritoriul României, la care au participat secretari de stat din ministere și experți ai instituțiilor publice direct implicate în implementarea Acordului de acces. ”Discuțiile s-au axat pe exercițiile comune de instruire bilaterală și multinațională planificate pentru anul acesta de forțele armate române și americane pe teritoriul țării noastre. Accentul a fost pus pe Saber Guardian 17 (SG 17), care va începe luna viitoare și care se va desfășura și pe teritoriul României. La exercițiu vor participa aproximativ 25.000 de militari, cu peste 2.000 de mijloace tehnice, din 22 de țări aliate și partenere”, se arată într-un comunicat al MApN.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.