Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Crimă oribilă la Satu Mare: Familie de trei persoane, ucisă în propria casă

Ziarul de Vrancea
24 nov 2017 1439 vizualizări

O familie formată din soț, soție și mama femeii, au fost uciși joi noapte în comuna Apa din Satu Mare, ei fiind descoperiți la casa lor de o rudă.  Bărbatul ucis avea în jur de 50 de ani, soția acestuia avea 45 de ani iar soacra lui 70 de ani.

Persoana care a găsit cadavrele era o rudă a acestora. Nu a reușit să îi identifice din cauza faptului că zăceau într-o baltă de sânge și prezentau mai multe lovituri la nivelul capului fiind desfigurați. Ruda a apelat la ajutorul unui vecin. Acesta a fost cel care a identificat victimele. Bărbatul spune că familia era una foarte cumsecade și nu își poate imagina cine ar fi putut să recurgă la o asemenea violență împotriva lor. Una dintre cele trei persoane găsite decedate vineri dimineața era angajată la Trezoreria Satu Mare, a declarat fostul primar al comunei, Mihai Apan.

Arșinel, despre Stela: Nu avea probleme medicale. Sau era o mare mincinoasă

 

Actorul Alexandru Arșinel, partenerul de o viață pe scenă al regretatei Stela Popescu, a vorbit în exclusivitate la Realitatea TV, vineri dimineață, despre momentul în care a primit vestea dispariției "doamnei teatrului românesc" și despre momentul în care actrița și-a pierdut șirul gândurilor inexplicabil la o gală recentă. "Cred că era în urma unui accident vascular, sau ceva. Ceva a încurcat-o". "Cine se așteaptă la așa ceva? Cine se gândește la așa ceva? Toată lumea la unison a declarat că nu avea probleme medicale. S-a comentat ore întregi, toată lumea a afirmat că nu a avut probleme de sănătate, sau dacă a avut era o mare mincinoasă. Nu spunea nimic despre sănătatea ei", a spus Alexandru Arșinel la sosirea la teatrul de revistă Constantin Tănase, unde va fi depus trupul neînsuflețit al marii actrițe. Alexandru Arșinel nu își explică ce s-a întâmplat la gala recentă la care Stela Popescu părea să-și fi pierdut luciditatea pentru un moment: "Nu știu ce s-a întâmplat la gală, am rămas surprins să văd cum s-a rătăcit în discursul ei. Avea o inteligență extraordinară...cred că era în urma unui accident vascular, sau ceva. Ceva a incurcat-o". Arșinel își amintește ultima întâlnire cu Stela Popescu și spune că nimic nu părea schimbat la ea: "Marți am vorbit cu ea, aveam o propunere de spectacol la Chișinău și discutam despre repertoriu. Nimic nu mi s-a părut schimbat, dacă mi se părea, îi dădeam telefon lui Doina. Cei care au fost la întâlnire nu s-au gândit să cheme o salvare, un doctor. Nimeni nu s-a gândit. Este rezultatul unui accident, unei întâmplări nefericite...", a spus Alexandru Arșinel.

Marele actor a povestit cum a fost găsit trupul neînsuflețit al Stelei Popescu: fiica ei adoptivă a sunat toată ziua, un amic de asemenea și nu răspundea deloc și au zis Hai să vedem ce se întâmplă. Atunci au venit și au găsit-o acolo... "Pe mine m-a sunat Adrian Ursu și mi-a spus "Ați aflat de Stela?", "Ce e cu ea? E rău?" am zis. "A murit". Am crezut că glumește, dar m-am gândit că nu se fac glume cu asta. M-a durut cumplit și mă doare", a spus Arșinel în lacrimi.

Potrivit marelui actor, Stela Popescu nu se temea de moarte, nu avea noțiunea timpului, "M-au sunat de la Primărie, șeful cimitirului, îmi spune "Caut de dimineață un loc", "Nu căuta", i-am zis, ea are la Cernica un loc, i-a plăcut foarte mult acolo. Nu știu dacă se temea de moarte, ea era de un optimism extraordinar. Veneam odată de la Bellu, de la o înmormântare, stătea în spate cu soția mea, avea vreo 76 de ani, și spunea "Nu știu ce o să fac la bătrânețe, nu vreau să ies la pensie", nu avea noțiunea timpului. Avea puterea ei, forța ei, optimismul ei, starea de bine. Nu din întâmplare a ajuns un star așa de mare, transmitea ceva unic, aici se face diferența. Cam asta a fost", s-a destăinuit Alexandru Arșinel la sosirea la teatrul Constantin Tănase.

Comisia specială: Președintele nu va mai putea refuza numirile în funcțiile de la ICCJ

Iohannis, amenințător cu Iordache: “Nu va rămâne așa”

 

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, vineri, de jurnaliști ce le transmite parlamentarilor din comisia specială condusă de Florin Iordache, după abrogarea prevederii care îi permite președintelui să refuze numirea procurorilor și judecătorilor. ”Nu va rămâne așa”, a replicat șeful statului. ”Este o încercare nepotrivită și nu va rămâne așa”, a afirmat președintele Iohannis. Întrebat ce va face, Klaus Iohannis a precizat: ”Am de gând să fac tot ce poate să facă președintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituție”. Decizia abrogării respectivei prevederi din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor a fost luată în ședința de joi a Comisiei parlamentare speciale care discută modificările la legile justiției.

 

Președintele țării nu va mai putea refuza numirile în funcțiile de președinte și vicepreședinți ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), fiind obligat să accepte propunerile CSM, a decis, vineri, comisia parlamentară specială, după dezbateri aprinse. Amendamentul a fost propus în primăvară de CSM. Amendamentul a fost adoptat cu 11 voturi ”pentru”, din partea PSD și ALDE, 5 voturi ”împotrivă”, din partea opoziției, și o abținere, a lui Marton Arpad (UDMR). Opoziția a susținut menținerea actualei forme a legii, care prevede că președintele României nu poate refuza numirea în funcțiile de conducere de la ICCJ decât motivat, aducând la cunoștința Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului, iar Marton Arpad a formulat un amendament care stabilea că președintele poate refuza aceste numiri doar o dată.

 

Liviu Pop: Unitățile de învățământ nefolosite vor fi cedate autorităților locale

 

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, vineri, la Galați, că unitățile de învățământ care sunt nefolosite de foarte mulți ani vor fi cedate autorităților locale care le vor putea folosi ca sedii pentru cămine de bătrâni, centre comunitare sau centre de educare permanentă. Ministrul Educației a declarat că a solicitat inspectoratelor școlare județene din țară să facă o situație exactă a școlilor care nu mai sunt folosite de foarte mulți ani pentru ca acestea să aibă alte destinații. "Sunt aproximativ 33.000 de clădiri în țară, instituții, dar nu în toate se fac acte de predare. Noi am făcut demersuri către ISJ-urile din țară să ne comunice care sunt acele clădiri în care de 10-20 de ani nu se fac activități educative și în același timp cele care au astăzi aviz. Adresa a fost făcută acum două săptămâni, centralizăm datele, dar decizia este de a le da în administrarea autorităților locale. Unde se justifică se vor da autorităților locale pentru cămine de bătrâni, centre comunitare, centre de educare permanentă", a afirmat ministrul. El a adăugat că acele clădiri nefolosite nu fac decât să crească în mod artificial numărul unităților de învățământ fără autorizație de funcționare. Liviu Pop nu a putut spune deocamdată câte astfel de unități de învățământ nu sunt folosite în prezent.

 

Un cunoscut “șofer” și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat

 

Peste 10% din lucrarea de doctorat a senatorului PSD Șerban Nicolae ar conține pagini plagiate. Lucrarea, cu tema „Proiecte de reformă a Națiunilor Unite”, a fost susținută în anul 2009, la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. Potrivit unei investigații realizate de Centrul pentru Jurnalism Independent, în teză, care are 324 de pagini, ar exista două tipuri de plagiat.

Primul este cel al preluării de fragmente fără a menționa deloc sursa. Astfel, social-democratul ar fi copiat din cărți scrise de Alexandru Baboș și Alexandru Rizescu, Radu Tudorancea, precum și din mai multe materiale disponibile pe Internet. Totodată, el ar fi preluat chiar și note de subsol. În plus, el ar fi plagiat și din texte în limba engleză, din care ar fi tradus cuvânt cu cuvânt, fără a preciza sursa. Potrivit sursei citate, al doilea tip de plagiat din teza lui Șerban Nicolae ar fi cel în care sunt preluate, cuvânt cu cuvânt, fără ghilimele, fragmente de zeci de rânduri sau chiar pagini, indicându-se sursa în note de subsol. Senatorul PSD a absolvit Facultatea de Drept în 1997. Anterior, el a lucrat la Întreprinderea de Mecanică Fină.  El este unul din politicienii PSD cu notorietate, președinte al Comisiei Juridice din Senat și fost avocat-șofer al infractorului Cătălin Voicu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.