Național

INS: În România, un medic are grijă de 345 de pacienți

Ziarul de Vrancea
2 iul 2017 1014 vizualizări

Sistemul de sănătate avea în 2016 57.300 de medici, aceasta însemnând că unui medic i-au revenit în medie 345 de pacienți, relevă datele INS. Pe lângă cei 57.300 de medici, în sistemul de sănătate mai sunt 16.400 de medici  dentiști,  17.200 de  farmaciști, 137.200 de angajați reprezentând personal cu pregătire sanitară medie și  66.300  reprezentând personal  sanitar  auxiliar.

Structura  personalului  sanitar  este  preponderent  feminină, ponderea femeilor în rândul medicilor și  al  medicilor  dentiști  fiind  de  peste  două  treimi, iar în rândul farmaciștilor de 90,0%. Conform INS, cele  mai  multe  cabinete  de  medicină  de  familie  au  funcționat  în  mediul  urban,  6.700  de cabinete  comparativ  cu  4.600 de  cabinete în mediul rural. De altfel, din  totalul  medicilor,  21,5%  au  fost  medici  de  familie,  aproape  două  treimi  dintre  aceștia   desfășurându‐și activitatea în mediul urban. În anul 2016, la 10.000 de locuitori în mediul rural  au  revenit  numai  0,4  cabinete  medicale  independente  de  specialitate  comparativ  cu  9,8 cabinete în mediul urban, precizează INS. Datele INS mai relevă că anul trecut, în cele aproximativ 570 de spitale au fost internați 4,2 milioane de pacienți, ceea ce înseamnă o durată medie de internare de 7,4 zile.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.