Național

Inedit!Pomovarea județului pe muzică populară:Fetele din Botoșani - Hai la Botoșani!

Ziarul de Vrancea
12 nov 2017 958 vizualizări

VIDEO preluat de pe contul de youtube  Cosmin Tomoiaga

 

     

 

Patru tinere din Botoşani au decis să-şi promoveze singure judeţul. Au realizat un clip muzical care deja s-a viralizat pe internet, prin intermediul căruia sunt promovate valorile turistice ale Botoşaniului.

 

Iată ce spun acestea pe contul de youtube  Cosmin Tomoiaga pe care-i postat clipul muzical:

”Dragi prieteni, noi suntem Iustina Irimia, Lorena Dupu, Loredana Călin și Simona Mazăre, protagonistele din cadrul acestui proiect. Ne-am unit glasurile, cu bucurie, într-un cântec, compus special în scopul promovării județului Botoșani prin intermediul muzicii populare. Cântecul “Hai la Botoșani!”, s-a materializat într-un videoclip pe măsură, conceput de Cosmin Tomoiagă. Botoșaniul este un ţinut ce poate fi numit, pe bună dreptate, „leagănul culturii românești”, dacă ne gândim la ilustrele personalități care s-au născut pe aceste meleaguri (M. Eminescu, G. Enescu, Șt. Luchian, N. Iorga ). Și nu doar datorită acestor nume Botoșaniul poate urca piedestalul turismului românesc, ci și prin cadrul natural, prin cel spiritual sau prin cel tradiţional! Acestea sunt premisele de la care am pornit atunci când am început a pune acest proiect în aplicare și ne dorim din suflet să aducă o contribuție semnificativă la nivel de promovare a județului nostru. Totodată, l-am şi denumit astfel, cântec de promovare, dar, în acelaşi timp, poate fi receptat şi ca o invitaţie în Botoșani pentru cei care încă nu au ajuns pe al nostru plai. În cea mai mare măsură, cântecul face trimiteri la cele patru personalităţi marcante, la locurile natale ale acestora, dar şi la minunatele mănăstiri existente, la meşterii buni şi iscusiți, la oamenii harnici, cinstiți, cu faţa senină şi mai ales la natura fermecătoare care îți dă povaţă în orice moment. Astfel, filmările au avut loc la Casa Memorială ,,M. Eminescu” de la Ipoteşti, lacul și codrii din Ipoteşti, Casa Memorială ,,G. Enescu” de la Liveni, Casa Memorială ,,Şt. Luchian” din Botosani, Casa Memorială ,,N. Iorga” din Botoşani, la Prut, lângă orașul Ștefănesti, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, acasă la meșterul popular Dănuţă Stan din satul Zăiceşti şi în atelierul de olărit al familiei Iacinschi din Botosani, precum şi în alte cadre naturale din județ. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material! Inginer de sunet: Iachim Didi Aranjament muzical: Răzvan Mitoceanu Muzică: Simona Mazăre Text: Fetele din Botoșani Toate drepturile sunt rezervate.” 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.