Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Guvernul Dăncilă renunță la protecția SPP

Ziarul de Vrancea
30 ian 2018 549 vizualizări

Liderul PSD a auzit că va fi “executat” de șeful Serviciul de Pază și Protecție

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a decis să renunțe la protecția SPP, după acuzațiile lansate de Liviu Dragnea la adresa șefului serviciului, Lucian Pahonțu, a anunțat Codrin Ștefănescu. Luni seară, Liviu Dragnea a spus la o televiziune că ”un prieten al lui Paul Stănescu, trimis de Pahonțu, a spus că voi fi “executat”. De asemenea, șeful PSD a mai acuzat că Serviciul de Pază și Protecție și-a depășit atribuțiile și s-a implicat în politică. Ca urmare a acestor acuzații, Codrin Ștefănescu a anunțat la Antena3 că Guvernul Dăncilă a decis să renunțe la protecția oferită de SPP.

Paza premierului și a miniștrilor va fi asigurată de Jandarmerie. ”Avem foarte multe informații, de-a lungul ultimelor luni de zile, legate de implicarea SPP și a domnului Pahonțu în chestiuni care țin de politică. Demnitari care sunt monitorizați, o bază de date informațională care se strânge la acești domni. Oameni dintre colegii de partid, din Guvern, care spun că primesc mesageri din aceasta zonă, de la domnul Pahonțu. Decizia este firească. În momentul în care SPP, în loc să asigure siguranța unor deminitari, pentru că pentru asta sunt plătiți, se ocupă în a monitoriza și acționa deminitarii și a trimite informațiile unui singur om, care le poate plimba sau face analize pe ele, lucrurile nu sunt în regulă”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

Serviciul de Pază și Protecție nu a fost notificat oficial că premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Cabinetului său ar dori să renunțe la serviciile SPP, au declarat, ieri, surse oficiale pentru Agerpres. Sursele citate au menționat că SPP este singura instituție abilitată prin lege să asigure protecția și paza demnitarilor români și a celor străini atunci când vin în România. “Legea este clară și trebuie respectată de toți românii, indiferent de funcție”, au adăugat sursele oficiale, arătând că SPP este singura instituție recunoscută de serviciile similare externe și cu care colaborează pentru asigurarea protecției demnitarilor români când merg în deplasări externe și când vin cei străini în România.

Câine dintr-o rasă periculoasă, nesupravegheat în apropierea unei școli

O femeie din Constanța a fost amendată de jandarmi cu 1.500 de lei pentru că nu și-a supravegheat câinele dintr-o rasă periculoasă, animalul ieșind din curtea casei și lătrând la trecători. Incidentul s-a produs în apropierea unei școli gimnaziale, iar proprietara animalului a spus că nu își explică cum a ieșit din curte.  “Jandarmii au identificat-o în scurt timp proprietara câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieșit din curtea casei în loc public, fără a avea botniță și fără a fi ținut în lesă, așa cum prevede legislația specifică”, se arată în comunicat.

Deoarece prin fapta sa femeia a creat o stare de  pericol pentru trecători,  jandarmii au amendat-o cu 1500 lei, în O.U.G. nr. 55/2002  privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Fetiță de cinci ani agresată și ținută legată de către mama și bunica ei

Autoritățile din Constanța cercetează cazul unei fetițe de cinci ani care ar fi fost agresată de mama și bunica ei, care au ținut-o deseori legată de mâini și de picioare. Femeile au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile, iar copila și cele trei surori ale sale au fost plasate la un asistent maternal. În timpul anchetei, suspectele nu au negat că au legat fetița, însă susțin că aceasta suferă de o afecțiune care o face agresivă cu frații ei.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, polițiștiii din cadrul Postului de Politie Cumpăna cercetează două femei, de 24, respectiv 51 de ani, mamă și fiică, pentru comiterea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate.

Oamenii legii au fost sesizați de reprezentanții Primăriei Cumpăna asupra unor fapte petrecute în vara anului 2017, în urma cărora ar fi fost agresată o fetiță în vârstă de 5 ani.

Cele două femei, mama, respectiv bunica copilului au fost prezentate procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Conform reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), reprezentanții instituției au fost anunțați de Poliția Cumpăna despre faptul că există o plângere însoțită de probe video referitoare la un copil, victimă a abuzului din partea părinților.

O echipă a DGASPC, formată dintr-un asistent social și un psiholog, s-a deplasat la adresa indicată și a însoțit copilul în vârstă de 5 ani la Medicina Legală pentru investigații.

“Ca urmare a anchetei sociale și discuțiilor avute cu familia, DGASPC Constanța a dispus măsura plasării temporare a celor patru copii la un asistent maternal. În funcție de rezultatele anchetei realizate de Poliție, este posibil chiar să cerem în instanța decăderea din drepturi a părinților” , au precizat reprezentanții instituției.

Sesizarea în acest caz a fost făcută de fratele mamei fetei, el spunând că aceasta era deseori legată, dar și agresată de mamă și de bunică.

Femeile ar fi spus în cadrul anchetei sociale că o legau deoarece fata suferă de anumite afecțiuni și nu doreau să îi rănească pe ceilalți trei copii ai familiei, trei fetițe, aceștia având vârste cuprinse între șapte luni și șase ani.

Cântăreața de muzică populară Ionela Prodan, spitalizată de urgență

Cântăreața de muzică populară Ionela Prodan a fost internată la Spitalul Universitar de Urgență Elias în urma unor simptome cardiace și neurologice, iar starea ei evoluează favorabil și urmează un tratament sub supraveghere.

Într-un comunicat transmis de unitatea spitalicească se arată că artista a fost supusă investigațiilor de specialitate, în urma cărora a reieșit necesitatea tratamentului acut sub supraveghere intraspitalicească. Medicii au precizat că, în urma evaluării complete, nu este necesar tratament chirurgical.

„Pacienta se mobilizează singură, relaționează normal cu personalul medical, familia și ceilalți pacienți”. Ea va rămâne internată câteva zile pentru continuarea tratamentului specific, după care va fi externată.

Ionela Prodan, născută pe 6 octombrie 1947, este o cântăreață populară cunoscută și pentru colaborarea cu Ion Dolănescu. Pe 29 noiembrie 2002, președintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a.

Bărbat, amendat după ce a numit “bou” un polițist, pe Facebook

Un bărbat de 44 ani, din Galați, s-a plâns că a fost victima unui abuz, după ce a fost amendat cu 200 lei în legătură cu o postare injurioasă pe o rețea de socializare la adresa unui polițist. Bărbatul amendat a postat ulterior procesul verbal de sancționare pentru a-și susține afirmațiile, precum și un comentariu din care rezultă că l-a numit "bou" pe polițistul respectiv, indicând însă numai secția la care acesta lucrează, nu și numele polițistului. Polițiștii confirmă faptul că bărbatul a fost amendat după ce a adresat injurii unui polițist pe rețeaua de socializare, sancțiunea fiind aplicată conform Legii nr. 61 pentru adresare de cuvinte și expresii jignitoare. "Este vorba despre un bărbat care a fost amendat pentru injurii, sancțiunea aplicată fiind în cuantum de 200 lei", a declarat marți purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, Gabriela Costin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.