Național

Germania și Olanda se opun, după Austria, aderării României la Schengen

Ziarul de Vrancea
15 sep 2017 526 vizualizări

Ministrul german de Externe Thomas de Maizière și premierul olandez Mark Rutte se opun admiterii rapide a României și Bulgariei în zona Schengen, după ce cancelarul austriac Christian Kern a anunțat același lucru

. Rutte a respins viziunea ”romantică” pe care președintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a avut-o în discursul său despre ”starea Uniunii” Europene. De Maizière a declarat, la Bruxelles, că el împărtășește viziunea lui Juncker, ”dar, să fim sinceri, este un drum destul de lung” de parcurs. Juncker a îndemnat miercuri, în discursul său programatic anual la o extindere rapidă a spațiului de liberă circulație Schengen. ”Dacă vrem să consolidăm protecția frontierelor noastre externe, atunci avem nevoie să deschidem zona Schengen către Budapesta și România imediat”, a spus  el. Thomas de Maizière a anunțat că dorește menținerea controalelor la frontiera dintre Germania și Austria, în pofida Acordului Schengen. Aceste controale au fost reintroduse în toiul crizei migrației, în 2015. Cancelarul austriac și șeful său al diplomației Sebastian Kurz au respins și ei propunerile lui Juncker, apreciind că zonele euro și Schengen ”sunt deschise tuturor, dar de fapt doar celor care îndeplinesc criteriile”.

Reprezentantul Lukoil România, anchetat de DIICOT

Procurorii Serviciului Teritorial Bacău al DIICOT au făcut percheziții în București și în șase județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de lei, în care este vizat și reprezentantul legal al SC Lukoil România SRL. "În fapt s-a reținut că în perioada 2009 — 2010, inculpații Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin, Izvernari Dănuț Nelu, Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Șinca Valentin, Gorea Florentin și Slevoacă Cristina s-au constituit în patru grupuri infracționale organizate, în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prin crearea unui circuit fictiv de achiziție și livrare de bitum rutier cu proveniență Vaza LTD Bulgaria și Lukoil Neftochim Bourgas AD Bulgaria, în sensul interpunerii scriptice a unor societăți comerciale care s-au sustras în această modalitate de la plata TVA-ului aferent și a impozitului pe profit", se arată într-un comunicat al DIICOT transmis, vineri.

Conform aceleiași surse, membrii grupului au fost sprijiniți în activitatea infracțională de către SC Lukoil România SRL, prin reprezentantul legal, în sensul că a interpus pe circuitul de livrare a mărfii o societate comercială din Marea Britanie. Din primele estimări, prejudiciul cauzat în dauna bugetului statului este în valoare de 9.139.242 de lei, reprezentând TVA de plată și impozit pe profit.

Militar român, ucis în Afganistan

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri în Afganistan. Unul din cei trei militari a murit, câteva ore mai târziu, la spital. Potrivit MApN, caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002. În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

În anul 2017, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alți aproximativ 300 fiind desfășurați în operații sub comandă/mandat NATO, UE, ONU și OSCE în alte regiuni. În timpul misiunilor externe, 29 de militari și-au pierdut viața și alți peste 180 au fost răniți.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.