Național

Cum arată și cum se joacă noul Call of Duty - World War II

Ziarul de Vrancea
29 oct 2017 574 vizualizări

La 3 noiembrie 2017, este lansat pe piața de gaming internațională titlul ''Call of Duty: World War II''. Dezvoltat de americanii de la Sledgehammer Games și publicat de conaționalii lor de la Activision, jocul este disponibil pentru Microsoft Windows, PlayStation 4 și Xbox One, potrivit https://www.callofduty.com/wwii.

Încadrat genului ''first-person shooter'', noul episod al francizei COD reprezintă o întoarcere la rădăcinile seriei, după cele trei titluri din anii anteriori plasate în scenarii futuriste, fantastice. În 2017, cuvântul de ordine pentru fanii COD este ''boots on the ground'', adică ''bocancii pe pământ'', spre diferență de sistemul avansat de mișcare caracterizat de ''jet-pack-urile'' din Advanced Warfare (2014), Black Ops 3 (2015) și Infinite Warfare (2016).

Campania single-player din ''COD: WWII'' abordează aspecte ale celui de-Al Doilea Război Mondial, cu precădere de pe frontul vestic al operațiunilor. Printre momentele esențiale de luptă care vor fi abordate se numără Invazia Normandiei, Eliberarea Parisului, Bătălia de la Aachen și Bătălia din Pădurea Hurtgen.

La capitolul ''gameplay'', cei de la Sledgehammer au decis să pună accentul pe munca de echipă, astfel încât personajul controlat de jucător depinde de medicii din echipă pentru a-i îngriji rănile și de colegi pentru a obține muniție suplimentară. O a treia categorie de colegi de arme sunt responsabili cu informațiile referitoare la pozițiile inamice. De cealaltă parte, soldații inamici pot fi capturați, obținându-se astfel, de la ei, informații despre pozițiile adverse. În funcție de performanțele de pe câmpul de luptă, protagonistul obține bonusuri de experiență, care la rândul lor conduc la îmbunătățirea abilităților sale militare.

O parte esențială a oricărui joc COD este cea de multiplayer, asupra căruia pasionații jocului și-au putut face o idee începând cu 25 august, când a rulat varianta ''beta''. În cadrul confruntărilor virtuale, jucătorul va face parte, aleatoriu, din tabăra Aliaților sau a Axei. Noutatea esențială este modificarea sistemului tradițional — ''creează o clasă'', care este înlocuit cu sistemul de ''divizii''. Mai exact, jucătorii pot alege din cele cinci divizii, fiecare cu pregătire și abilități diferite de combat. Pentru îmbunătățirea performanțelor pe câmpul de luptă, este necesară accederea în rangurile cele mai înalte ale fiecărei divizii. Astfel, prima divizie este ''infanterie'', cea mai versatilă categorie de soldați, cu o îndemânare aparte în lupta la baionetă. Divizia ''airborne'' pune accentul pe viteză și agilitate, fiind singura care permite utilizarea armelor silențioase. Divizia ''armored'' este adresată jucătorilor cu un stil mai static, care preferă să ocupe și să mențină o poziție strategică pe front. Beneficiază și de protecție sporită împotriva explozibililor. ''Mouintain'' este divizia lunetiștilor, iar ''expeditionary'' este aleasă de cei care utilizează puști și carabine cu muniție incendiară.

Printre alte noutăți a fost anunțat modul ''Headquarters'', practic un spațiu social în joc, unde jucătorii își pot testa precizia trăgând la țintă sau provoca pe alții la duel. Nu lipsește nici modul ''Zombie'', care poate fi jucat în echipă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.