Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Elena Udrea, cu un picior în PMP

Ziarul de Vrancea
5 aug 2013 720 vizualizări
Vasile Blaga a lăsat ieri de înţeles că Elena Udrea are zilele numărate în PDL n pe de altă parte, liderii Partidului Mişcarea Populară susţin că în toamnă mai mulţi parlamentari se vor alătura formaţiunii

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, ieri, în legătură cu o posibilă alianţă între PNL şi PDL, că sunt colaborări în teritoriu între organizaţiile celor două partide, dar că este prematur să se vorbească despre o alianţă.
Răspunsul său vine după ce deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri seară, că PDL, PMP, Forţa Civică, PNŢCD, dar şi PNL, atunci când va fi dat afară de la guvernare şi Antonescu nu va mai fi liderul partidului, trebuie să construiască un pol politic puternic care să se lupte cu PSD la alegerile prezidenţiale din 2014.
Pe de altă parte, Blaga a criticat-o pe Udrea, afirmand că "nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia unui alt partid". El a adăugat că, până la urmă, lucrurile vor fi clarificate "destul de repede", precizând că va fi o şedinţă a Colegiului Director al PDL la Baia Mare. "Cine este în PDL va trebui să muncească la acest partid ca să-şi atingă obiectivele", a spus Blaga. Întrebat dacă îi va cere Elenei Udrea să aleagă, Blaga a răspuns: "Toate la timpul lor, pentru că ipocrizia nu poate fi dusă la maximum".
"Ca să fie foarte clar: toţi colegii vor trebui să aibă o poziţie tranşantă. Ce doresc în viaţă: în PDL urmărind obţinerea de către acest partid a obiectivelor pe care şi le propune sau în PDL încercând să coaguleze oameni spre alte zone ca partidul să nu-şi poată atinge la un moment dat obiectivele. Lucrurile acestea trebuie lămurite, deocamdată nu mă pronunţ, dar lucrurile trebuie lămurite", a adăugat Vasile Blaga.

Udrea: "Mulţi nemulţumiţi îmi cer să plecăm"

În replică, Elena Udrea a declarat că "unii" din conducerea partidului sunt preocupaţi mai mult de ea decât să critice Guvernul USL. "Cred că sunt unii în conducere astăzi, de regulă cei care nu sunt în stare să obţină voturi, care încearcă să acopere lipsa de rezultate a PDL dând vina pe alţii pentru ce se întâmplă cu partidul. Văd că îi preocupă mai mult Elena Udrea decât să critice Guvernul Ponta", a afirmat Udrea. Deputatul a cerut să i se dea un singur exemplu când ceea ce a făcut ori a spus ea a fost împotriva PDL. "Chiar mai mult, sunt unul dintre cei mai activi şi mai prezenţi critici la adresa USL. A, de acord că poate ceea susţin eu, parteneriatul PDL cu Traian Băsescu şi unitatea dreptei, este în contradicţie cu ceea ce face şi gândeşte conducerea actuală a partidului. Dar aceasta nu înseamnă că ei au dreptate, pentru că la fel ca mine gândesc electoratul de centru dreapta şi marea majoritate a membrilor de partid", adaugă Udrea. Ea mai spune că nu are de gând să plece din PDL. "Nu am de gând să plec din PDL, chiar dacă sunt mulţi nemultumiţi de drumul pe care merge partidul astăzi care îmi cer să plecăm. Eu tot cred că PDL poate deveni puternic şi poate fi în mijlocul unui proiect politic de centru dreapta, dar aceasta numai dacă este în stare să fie partenerul lui Traian Băsescu, este adevărat", susţine Elena Udrea.

"Se vor alătura parlamentari la PMP"

Liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a afirmat, ieri, la Iaşi, că din toamnă mai mulţi parlamentari se vor alătura formaţiunii, precizând că scopul partidului nu este neapărat formarea de grupuri parlamentare, ci constituirea de filiale în ţară, până la înregistrarea PMP la Tribunal. "Nu am plecat de la principiul să ne creăm întâi un grup parlamentar, apoi să ne facem şi un partid. Nu vă ascund că se vor alătura parlamentari la PMP, însă obiectivul principal este să constituim filiale în toată ţara şi până la înregistrarea partidului să avem aceste filiale funcţionale. În măsura în care vom avea mai mulţi parlamentari vom lua în calcul şi alte forme de organizare, dar nu acesta este obiectivul, ci să punem pe picioare partidul cât mai repede", a spus liderul PMP, Eugen Tomac. La rândul său, liderul fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a afirmat că dacă există probleme de integritate, cei care vor să vină în PMP vor fi refuzaţi.

Cine nu-şi vede azi, la răsărit, umbra capului, va muri până la sfârşitul anului

n femeile care se spală astăzi vor rămane fără păr n acestea sunt doar două dintre numeroasele superstiţii legate de sărbatoarea Schimbării la Faţa n potrivit tradiţiei, pe 6 august începe toamna

Ortodocşii serbează astăzi Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos, unul din cele 12 praznice împărăteşti, acestei sărbători, fiindu-i asociate mai multe credinţe şi obiceiuri. Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos are ca semnificaţie momentul în care apostolii Mântuitorului, aflaţi pe muntele Tabor, s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Său. Pe muntele Tabor, pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, tresar deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada. Dar, imediat, au parte de un lucru şi mai neobişnuit: în această lumină, doi bărbaţi stau de vorba cu Iisus despre patima şi moartea Sa în Ierusalim. Este vorba despre marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie. În popor, această sărbătoare este prăznuită pe data de 6 august şi este privită şi ca începutul toamnei.
În satele româneşti încă mai este păstrat viu spiritul acestei sărbători, de care sunt legate o serie întreagă de obiceiuri, tradiţii şi superstiţii. Se spune că aceia care nu ţin această sărbătoare vor fi uscaţi şi gălbejiţi ca florile care de acum încep să se veştejească. Cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe. Fetelor care se spală în această zi nu le mai creşte părul, aşa cum nu mai creşte iarba. Despre oamenii care nu-şi văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineaţa zilei, se spune că vor muri până la sfârşitul anului. În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de către cineva, că aşa vei fi tot anul. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă (beţie, tutun, preacurvie, etc.) sigur vor fi vindecaţi. Femeile însărcinate, dacă vor ţine această zi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi. Din 6 august, toamna începe să-şi intre treptat, treptat în drepturi. De acum înainte, iarbă nu mai creşte, păsările se pregătesc să plece spre ţările calde, insectele se pregătesc să intre în pământ. Frunzele copacilor încep să ruginească. Dacă în Ziua Schimbării la Faţă vremea este însorită şi plăcută, toamnă va fi una roditoare şi îmbelşugată. În schimb, dacă plouă, toamna va fi una mohorâta. În popor se spune că, dacă în postul Adormirii Maicii Domnului plouă mult, iarnă care va veni va fi una plină de ninsori.


Un fost deputat PSD fura petrol cu cistera

n ieşit din închisoare după ce a fraudat BRD cu 50 de milioane de euro, Gabriel Bivolaru a organizat o reţea care fura produse petroliere direct din conducte

Fostul deputat PDSR (actualul PSD) Gabriel Bivolaru a fost reţinut de procurorii constănţeni, alături de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit unor surse judiciare, Bivolaru coordona o grupare formată din nouă persoane, specializată în furt de produse petroliere. În noaptea de vineri spre sâmbătă, cei nouă membri ai reţelei au fost prinşi în flagrant în timp ce, printr-o instalaţie improvizată, furau produse petroliere dintr-o conductă din zona localităţii Nisipari, pentru oprirea lor fiind trase focuri de armă. Ulterior, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii la adrese din Constanţa şi Năvodari, acolo unde fostul deputat deţine o societate comercială prin intermediul căreia ar fi fost vândut unor rafinării combustibilul sustras, fără ca aceste tranzacţii să fie înregistrate în evidenţele fiscale. Gabriel Bivolaru a fost chemat, duminică, pentru audieri la Parchetul Tribunalului Constanţa, iar procurorii au emis pe numele său ordonanţă de reţinere.
Un număr de 80 de jandarmi şi poliţişti au participat, sâmbătă şi duminică, la acţiunea care a vizat destructrarea grupării conduse de Bivolaru, fiind descoperite mai multe instalaţii artizanale montate pe conducte ale Conpet şi autotrenuri încărcate cu ţiţei sustras. Totodată, în urma descinderilor făcute în alte zone din Constanţa au mai fost ridicate şase autovehicule, între care o autoutilitară care avea montate nouă rezervoare a câte o tonă şi un autoturism Renault Espace, care avea un rezervor de o tonă. Şoferul unui autoturism BMW, suspect în cauză, nu a oprit, astfel încat poliţiştii au tras opt focuri în direcţia pneurilor.

Instanţa a considerat că Bivolaru s-a cuminţit în puşcărie

În 1 aprilie 2004, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost încarcerat, ca urmare a sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Acuzaţiile aduse au fost de fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală. În februarie 2007, Gabriel Bivolaru a părăsit arestul, fiind eliberat condiţionat ca urmare a deciziei Tribunalului Argeş, care a considerat că timpul pe care acesta l-a petrecut în închisoare a fost suficient pentru reeducarea, iar scopul pedepsei a fost atins.  De asemenea, numele lui Gabriel Bivolaru a fost legat şi de dosarul privind traficarea unor brăţări dacice sustrase în 2001 din situl Sarmizegetusa Regia. În acest dosar au mai fost vizaţi Adrian Năstase, Ioan Talpeş, Dan Iosif şi Sergiu Nicolaescu, au fost făcute verificări privind eventuala implicare a acestora în traficarea brăţărilor dacice. În iunie 2007, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Bivolaru, Adrian Năstase, Ioan Talpeş, Dan Iosif şi Sergiu Nicolaescu.

Vîntu, martor în procesul vanzării Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat ieri, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că procurorii cercetează modul în care s-a făcut vânzarea acţiunilor postului de televiziune Realitatea, refuzând să facă alte precizări. Întrebat dacă în dosar a fost începută urmărirea penală şi faţă de ce persoane sau la sesizarea cui a fost deschis acest dosar, SOV a refuzat să comenteze. El a fost audiat ieri ca martor în acest dosar. Procurorii anticorupţie au audiat-o vineri şi pe fiica lui, Ioana, tot în calitate de martor.
Surse judiciare au declarat că Ioana Vîntu a fost chestionată de procurori în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acţiunilor Realitatea Media după ce Elan Schwartzenberg a ieşit din acţionariatul trustului. Potrivit surselor citate, ar exista suspiciuni că Realitatea Media ar fi fost preluată în mod abuziv de către societatea Strategies Research Investments SRL, ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru. Totodată, anchetatorii verifică şi modul în care Elan Schwartzenberg a cumpărat acţiuni din Realitatea Media, au precizat sursele citate. În acest dosar, se fac cercetări prealabile, nefiind nimeni urmărit penal, au mai arătat sursele citate.

Trei oameni din elicopterul prăbuşit au murit din cauza traumatismelor, doi s-au înecat

Trei dintre persoanele decedate în urma prăbuşirii unui elicopter, în lacul Tăureni, au murit din cauza traumatismelor suferite, iar celelalte două s-au înecat, arată concluziile preliminare ale specialiştilor de la Institutul de Medicină Legală din Târgu Mureş, transmise procurorilor.
Un elicopter s-a prăbuşit, în urmă cu o săptămână, în lacul Tăureni din judeţul Mureş, la câteva minute de la decolare. În urma accidentului, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar una a fost rănită. În elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, una din angajatele sale (singura care a supravieţuit), trei cetăţeni germani şi pilotul.

Ponta şi Antonescu pun ţara la cale pe plaja din Miami

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, ieri, la Iaşi, că "pe plaja din Miami nu se află doar Victor Ponta, ci şi liderul PNL Crin Antonescu", susţinând că aceştia "pun ceva la cale, poate o rocadă preşedinte-premier", pentru că nu s-ar fi dus degeaba aşa departe. "Nu ştiu ce fac liderii USL. La Miami pe plajă nu e doar domnul Ponta, mai e un domn, Antonescu", a declarat Lăzăroiu. Întrebat de jurnalişti dacă are informaţii că cei doi lideri USL îşi petrec concediul împreună, Lăzăroiu a răspuns: "Miami nu e aşa mare să nu se întâlnească". "Cine ştie ce pun ei la cale, poate pun la cale o rocadă preşedinte-premier. Pun ei ceva la cale, nu s-au dus degeaba aşa departe, puteau să vină mai aproape", a mai afirmat Sebastian Lăzăroiu.

România, prima din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

România este prima ţară din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie, după ce elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de argint la ediţia de anul acesta a competiţiei, desfăşurată în Japonia, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Medaliile de aur au fost obţinute de Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional "Costache Negri" din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional "I. C. Brătianu" din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi), toţi trei aflaţi la prima participare într-o astfel de competiţie. Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic "Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă. La ediţia de anul trecut, România a ocupat locul al doilea pe naţiuni, cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz.
Olimpiada Internaţională de Geografie 2013 s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanţi din 32 de ţări.

Vremea se încălzeşte şi mai mult în următoarea perioadă

Meteorologii prognozează, pentru următoarele două săptămâni, aceeaşi vreme caniculară din zilele anterioare, deşi, în anumite intervale de timp, temperaturile anunţate ar urma să scadă cu câteva grade, iar precipitaţiile vor fi sporadice şi nesemnificative. Conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile în intervalul 5 - 18 august 2013, în cea mai mare parte a ţării, temperatura aerului marchează o creştere treptată, până la valori de 36 grade Celsius în Maramureş şi Oltenia, şi de 38 grade Celsius în zona Banatului.
În Moldova, media temperaturilor maxime va creşte de la 29 la 33 de grade Celsius în primele patru zile, dar apoi va scădea, spre 29-30 de grade, în jurul datei de 11 august. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul temperaturii aerului se va menţine relativ constant la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, cu o creştere spre 19 grade în jurul datei de 10 august, apoi o scădere, până la 16 grade, în ultimele zile. Nu vor fi averse până pe 9 august, după care probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va creşte. Ploile vor fi, în general, nesemnificative cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3938 zile, 17 ore, 56 minute, 16 secunde
Pai daca doamna Udrea e cu in picior in PDL si cu un alt piciorus in Miscarea Poponara cum oare ar putea fi descrisa pozitia in care sta domnia sa ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.