Național

MZAIC STIRI NATIONALE: Mesaj trimis de un medic unui pacient bolnav de cancer

Ziarul de Vrancea
10 apr 2013 783 vizualizări
"Ai atat de puţin să te bucuri de viaţă. Hai, pa, nesimţitule"

Un medic de familie clujean a jignit un pacient, diagnosticat recent cu cancer, trimiţandu-i un mesaj telefonic în care îl ironizează şi i se adresează cu apelativul "nesimţitule", relatează ziardecluj.ro. Mesajul a fost trimis de medicul Ionel Mircu în data de 4 aprilie pacientului Milu H., diagnosticat cu o tumoră pe creier la începutul lunii martie. SMS-ul a fost trimis după ce, nemulţumiţi de refuzul medicului de a da o trimitere la specialist şi de a elibera o reţetă, familia bolnavului a căutat un alt medic de familie. "Consideră toate concediile şi ajutoarele acordate ţie şi nevestei un cadou. Ai atat de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. PS. Hai pa, nesimţitule", i-a scris dr. Ionel Mircu pacientului. Contactat de ziarişti, medicul a declarat mai întai că nu ştie despre ce este vorba, adăugand că pacientul a suferit o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea tumorii, astfel încat "poate că nu este în toate facultăţile mintale". Ulterior, medicul s-a corectat explicand că "nu am sărit în ajutorul lor, pentru că aceste concedii sunt ilegale. Au venit în fiecare zi după bilete de trimitere, cand Legea Asiguratului îmi dă voie să eliberez două bilete într-o lună. Am refuzat să eliberez aceste concedii medicale fictive. Dl. Milu este alcoolic, el, probabil în urma operaţiei, a rămas cu tulburări de personalitate. Dacă ei consideră că acel SMS este jignitor, n-au decat să mă dea în judecată", a declarat Ionel Mircu. Potrivit sursei citate, preşedintele CAS Cluj, Emilia Groza, a sfătuit rudele pacientului să sesizeze CAS şi Colegiul Medicilor şi şi-a manifestat convingerea că medicul va fi tras la răspundere.

Medic ginecolog din Craiova, suspectat de terorism

Procurorii DIICOT au descins, ieri, la şase adrese în municipiul Craiova, unde locuiesc membrii unei grupări, printre care sunt şi cetăţeni libanezi, suspectaţi de tentativă de acte de terorism. "În fapt, se reţine că Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez, a efectuat demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria", au precizat procurorii DIICOT. Membrii grupării mai sunt acuzaţi şi că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ilegale a acestora în Germania.
Potrivit unor surse judiciare, Hussein Kassem Ghzayel este medic ginecolog, acesta făcând rezidenţiatul la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova.
Sursele citate au declarat că după ce a terminat facultatea, Ghzayel a fost medic rezident la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, timp în care a locuit cu chirie, începând din 2004, împreună cu unul dintre fraţii săi, într-un apartament din Craiova. După aproximativ cinci ani, timp în care cei doi arabi şi-au achitat chiria, începând din 2009 aceştia au refuzat să mai plătească sumele datorate proprietarului. Ioana Olariu, proprietarul apartamentului din Craiova, a declarat că libanezul este un om foarte violent, care, pe parcursul procesului de evacuare, a ameninţat-o în mai multe rânduri. "M-am chinuit un an să-l dau afară din casă, iar pe perioada procesului ne-a ameninţat atât pe mine, cât şi pe avocata mea. Este un om violent, care mi-a atras atenţia că o să am probleme. Chiar dacă l-am evacuat cu executorul judecătoresc, are şi astăzi să-mi plătească 100 de milioane de lei vechi, bani care reprezintă restanţele la chirie şi 60 de milioane de lei vechi, datoriile neachitate la întreţinere", a spus Ioana Olariu.

Fost deputat PDL, condamnat la trei ani de închisoare

Fostul deputat PDL Dan Păsat a fost condamnat, ieri, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare pentru şantaj. Judecătorii au mai dispus confiscarea a 1.836.608,59 lei de la Păsat, reprezentând sumele încasate de firma sa ca urmare a activităţii infracţionale. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
Fostul deputat PDL a fost trimis în judecată de procurorii în 8 aprilie 2011.
Potrivit DNA, în perioada octombrie - noiembrie 2009, Dan Păsat, sprijinit de Constantin Marin, ar fi ameninţat în mod repetat, verbal şi fizic, doi reprezentanţi ai firmei Agro Clas SRL Teleorman, pentru a-I determina să semneze un contract de cesiune integrală a lucrărilor de aducţiune a apei din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu. Totodată, Păsat ar fi încercat să îl convingă pe unul dintre cei doi reprezentanţi ai firmei să meargă la sediul Primăriei din comuna Toporu şi să facă demersurile necesare pe lângă primar în vederea încasării sumei de 290.000 de lei, bani care s-ar fi cuvenit firmei Agro Clas SRL. Aceşti bani urmau să îi fie remişi lui Dan Păsat. Ulterior, în noiembrie 2009, Păsat l-a ameninţat pe primarul din Toporu pentru a rezilia un contract cu SC Agro Clas SRL şi a efectua plăţile aferente derulării contractului către firma sa - SC Prod Invest SRL, în condiţiile în care aceasta din urmă efectuase numai anumite lucrări subcontractate. Totodată, Păsat l-a constrans pe primar "să facă demersuri ilicite" prin care să favorizeze firma sa la câştigarea licitaţiei publice privind construirea unei baze sportive în localitate.

INS: Populaţia României a scăzut cu 6.802 persoane în luna februarie

Populaţia României a scăzut cu 6.802 persoane în luna februarie, când s-au născut aproape 13.500 de copii şi au decedat peste 20.000 de persoane, a anunţat ieri Institutul Naţional de Statistică (INS). În februarie s-au născut 13.486 de copii, cu 4.427 mai puţini decât în ianuarie, şi au decedat 20.288 de persoane, cu 1.950 mai puţine decât în prima lună a acestui an. La oficiile de stare civilă s-au înregistrat în februarie 3.840 de căsătorii, cu 369 mai multe decât în luna ianuarie, iar numărul divorţurilor a fost de 2.920, cu 1.631 mai multe decât în ianuarie.

Risc major de boli psihice la copiii stresaţi de părinţi să înveţe

Disperarea cu care părinţii obligă copii să înveţe creează acestora o stare anxioasă care se numără printre primele cinci cauze ale bolilor psihice la cei mici, susţine medicul Iuliana Dobrescu, şef de clinică la Spitalul "Alexandru Obregia" din Capitală. Ea a precizat ieri că schizofrenia la copii a rămas, de ani de zile, la o pondere de 1%, iar depresia, la 3-4%, în timp ce tulburarea de spectru autist şi ADHD (tulburare comportamentală manifestată prin imposibilitatea de a se concentra) a crescut alarmant.
"Dacă acum 30 de ani, în Spitalul Obregia, vedeam 20 de copii cu autism, dintre cei 2.000 internaţi în spital, acum avem 200 de cazuri noi şi vechi pe lună. Şi tot aici, pot vorbi de tulburarea de personalitate foarte răspândită în jurul copiilor - micuţii sunt bizari, foarte inteligenţi, dar foarte inadaptaţi social", a spus medicul. Potrivit acesteia, prima cauză a bolilor psihice, în general, chiar şi la copil, este alterarea genomului uman pe fondul consumului de metale grele. "Genomul se modifică din cauza metalelor grele, cum ar fi aluminiul, plumbul, mercurul, care sunt tot mai frecvente în alimente, în apă, în sol", a precizat medicul. Întrebată care ar fi primele cinci suferinţe psihice la copii, Dobrescu a spus că pe primul loc se află depresia. "Pot spune că presiunea şcolară exercitată de părinţi este un factor important în declanşarea unei tulburări anxioase la copii. Aceşti părinţi disperaţi din România, care fac presiune asupra copilului să înveţe, să înveţe continuu, fără pauză, fără odihnă, nu-şi dau seama că îşi trimit copilul spre o gravă suferinţă", a avertizat Dobrescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.