Național

Cu ce se "mănancă" Mişcarea Populară

Ziarul de Vrancea
26 mar 2013 529 vizualizări
In fundaţia înfiinţată luni de consilierii preşedintelui, văzută ca un viitor vehiul politic al Traian Băsescu, nu vor avea lor, cel puţin în primă fază, oameni cu carnet de partid.Proiectul doreşte să coaguleze în jurul său persoanele care nu se regăsesc în actualele formaţiuni de dreapta

Cristian Diaconescu, unul dintre principalii iniţiatori ai Mişcării Populare, a dat ieri mai multe detalii privind forma şi scopul fundaţiei înfiinţate. "Nu aşteptăm politicieni cu carnet. Vor figura în randul membrilor fondatori cei care au ceva de spus şi care nu sunt toate ziua pe televizoare şi prin parlament. Fundaţia nu are nici o legătură cu politicul", a declarat el pentru HotNews.ro. Totuşi, Diaconescu nu exclude ca mişcarea să-şi ia, după un timp, "un angajament politic", însă susţine că "în acest moment va fi fără politicieni, fără dezmembrări de partide". Consilierul prezidenţial mai spune că într-o singură zi s-au adunat peste 3000 de cereri de adeziune, "de la oameni de business, la universitari şi numeroşi oameni din ţară". Cristian Diaconescu a mai declarat că Mişcarea Populară se adresează unei zone din societate "care nu se regăseşte azi în partidele de centru dreapta" şi care contribuie în mod substanţial la buget. Nucleul Mişcării Populare ar fi constituit din grupul de consilieri prezidenţiali: Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu, Bogdan Oprea, Bogdan Drăgoi şi Iulian Chifu. "În acest moment fără politicieni, fără dezmembrări de partide", a mai explicat Diaconescu. Conducerea formală ar urma să fie asigura de "cineva din societatea civilă, exclus politician".
În toamna anului 2011, fiica cea mai mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana, a înregistrat la OSMI marca Mişcarea Populară. Anunţul privind înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară a venit la două zile după ce Traian Băsescu a spus "Adio" PDL, în urma alegerilor interne din partid, caştigate de Vasile Blaga în faţa Elenei Udrea.

PDL vede o ameninţare în Mişcare doar dacă se transformă în partid

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, ieri, că se bucură că s-a înfiinţat Fundaţia "Mişcarea Populară" de centru-dreapta, care are aceleaşi obiective cu PDL. "Are aceleaşi obiective cu cele propuse de toţi cei trei candidaţi la Convenţia de sâmbătă, nimic nou sub soare", a comentat Blaga. El a adăugat că, dacă, în schimb, această fundaţie se va transforma în partid, PDL se va confrunta cu el.


"Un fost pesedist şi un procuror ceauşist reformează dreapta"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a catalogat, ieri, drept un "caraghioslâc" faptul că fostul social-democrat Cristian Diaconescu vorbeşte acum despre dreapta românească. "Nu pot să nu consider caraghios faptul că cei care vorbesc toată ziua de dreapta ba e o tânără speranţă de la UTC, ba e un fost coleg de la PSD. Mie mi se pare extrem de caraghios cum toţi oamenii de la PCR, de la PSD sunt reformatorii dreptei. Hai să fim serioşi. Dreapta înseamnă azi PNL. Asta e realitatea şi cred că e bine aşa", a spus Ponta.
Înterbat dacă nu dă nicio şansă Mişcării Populare, Ponta a răspuns: "Poate ceva de stânga, că ştiu că domnul Diaconescu acum doi ani făcuse UNPR să-l înscrie în PES". "Sunt nişte caraghioşi. Diaconescu a fost un om cu care am colaborat foarte bine şi pe care îl consider în continuare un om de stânga. Faptul că vrea să reformeze dreapta, fiind om de stânga, ţine de farmecul aşa-zisei drepte din România", a spus Ponta. El s-a referit şi la Monica Macovei, iniţiatoarea moţiunii "Reformiştii" de la Convenţia PDL, fără însă a-i pronunţa şi numele. "Mai e o doamnă care a fost procuror pe vremea lui Ceauşescu, nu ca mine pe vremea lui Constantinescu. Doamna de pe vremea lui Ceauşescu, procurorul lui Ceauşescu, vrea să reformeze dreapta. E un caraghioslâc general", a mai spus Ponta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Gogu, acum 4070 zile, 13 ore, 18 minute, 37 secunde
Apropo de titlul articolului: cei din miscarea populara se vor "manca" intre ei, fara alte ingrediente.
Gogu, acum 4070 zile, 14 ore, 2 minute, 48 secunde
Uitati-va bine la numele membrilor fondatori: toti - unul si unul. Cu precadere manechinul Lazaroiu si maimutoiul Funeriu. Prevad ca vor avea multe succesuri. Amin!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.