Național

Cum a ajuns un fost ministru al Apărării prieten cu "Domnul Goe"

Ziarul de Vrancea
6 mar 2013 836 vizualizări
Aşa îl caracteriza recent Mihai Stănişoară pe Crin Antonescu, înainte care ieri să-şi anunţe transferul de la PDL la PNL n nu e vorba despre traseism politic ci despre o deschidere a partidului, a explicat liderul liberal

Mihai Stănişoară, fost prim-vicepreşedinte al PDL şi actual lider al deputaţilor democrat-liberali, a demisionat ieri din partid şi s-a înscris în PNL. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă ţinută alături de preşedintele liberalilor, Crin Antonescu. Stănişoară a precizat că nu a discutat nici cu Vasile Blaga şi nici cu alţi colegi din PDL despre trecerea sa la liberali. El spus că a luat hotărârea de a intra în PNL "după o chibzuinţă intensă" şi că "singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România este PNL".
Mihai Stănişoară a fost întrebat de ziarişti cum comentează declaraţiile extrem de critice pe care le-a făcut recent la adresa lui Crin Antonescu, de genul "a devenit cel mai ridicol şi caraghios politician roman", "un adevărat Domnul Goe de care Caragiale ar fi fost tare mandru!" sau "stilul dictatorial al lui Antonescu de a-şi teroriza colegii de partid, speriat de prăbuşirea în sondaje". Fostul pedelist a explicat că nu vede nicio problemă, fiind vorba doar de atacuri politice.

Mai urmează şi alţii?

La randul său, Crin Antonescu a apreciat că doar din punct de vedere formal se poate vorbi despre "traseism politic" în cazul lui Mihai Stănişoară sau al altor persoane care se alătură PNL. El a precizat că opţiunea ultimului congres a fost pentru deschiderea partidului. Ulterior, jurnaliştii i-au amintit lui Antonescu că USL a militat în campania electorală împotriva traseismului politic. "Atunci când e vorba de oameni cu parcursul politic şi cu opţiunile constante - pentru că dincolo de cuvinte şi de polemici pe care dumneavoastră le selectaţi, există şi anumite poziţii politice care sunt constante la domnul Stănişoară, ca şi la mulţi alţii, nu pot fi subsumaţi după părerea mea decât formal conceptului de traseism politic", a susţinut preşedintele PNL. "Pentru mine sunt infinit mai puţin importante declaraţii, critici, acuzaţii din decursul timpului din contextul unei polemici politice, şi mult mai important ca un om cu anumite capacităţi, cu anumită pregătire şi cu anumită experienţă politică să se alăture acestui proiect", a susţinut Antonescu. De asemenea, preşedintele PNL a fost întrebat dacă îi vede în PNL pe viitor şi pe Adriean Videanu, Mircea Raicu, Cristian Rădulescu sau Gheorghe Albu, despre care Frunzăverde a susţinut că i-ar dori în demersul de reconstruire a dreptei. "Pe unii da, pe unii nu", a răspuns Antonescu.
În perioada 2007 - 2008, Stănişoară a fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională, iar ulterior, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării.

PNL nu reface alianţa cu PDL mai devreme de 2016

În aceeaşi conferinţă de presă, Crin Antonescu a declarat că nu vede posibilă o alianţă cu PDL mai devreme de anul 2016, când au loc alegeri parlamentare. El a fost întrebat cum vede afirmaţia lui Vasile Blaga despre o viitoare alianţă între PNL şi PDL. "Nu se poate pune şi nu se va putea pune sub nicio formă, cel puţin până în 2016 până la scandenţa acestui contract între noi şi alegători, problema vreunei alte alianţe pe care PNL să o încheie. Împărtăşesc în jumătate aprecierea domnului Vasile Blaga, dacă e vorba de nişte programe ideologic de dreapta sigur că există o anumită compatibilitate. Există încă multe alte lucruri, foarte serioase, foarte importante şi de netrecut, care ne despart de PDL, aşa cum este el în acest moment", a susţinut Crin Antonescu.
Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, marţi, că i se pare "foarte firească" o alianţă cu PNL, însă exclude o colaborare cu Dan Diaconescu. Referitor la o variantă de guvernare cu social-democraţii, Blaga a spus că "în politică niciodată nu poţi să spui nu".





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ulise Grosu, acum 4067 zile, 20 ore, 26 minute, 13 secunde
@loca Si care este paguba ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.