Național

MOZAIC STIRI NATIONALE Fenechiu, despre salariul pe care-l încasează ca ministru: "Penibil"

Ziarul de Vrancea
18 ian 2013 791 vizualizări
"Dacă aş înainta o cifră pe care o consider eu corectă ar însemna să jignesc 20 de milioane de oameni", a precizat şeful Tranporturilor

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, afirmă că dacă ar intra mai mulţi oameni de afaceri de succes în politică, "cu inima curată şi cu gândul bun", s-ar trăi mult mai bine în România. Pus însă să aleagă între afaceri şi politică, el ar opta pentru prima variantă. "Cred că dacă ar intra mai mulţi oameni de afaceri de succes în politică cu inima curată şi cu gândul bun, ţara asta ar merge mult mai bine şi oamenii ar trăi în general mult mai bine. Cred cu tărie că singurii care ştiu să managerieze cu adevărat nişte instituţii sunt cei care au făcut performanţă în viaţă", a declarat ministrul Transporturilor. Pe de altă parte, întrebat ce ar alege dacă ar trebui să renunţe la una dintre cele două activităţi, el răspuns că ar abandona activitatea politică. "Aş renunţa la politică mâine. Îmi place mult prea mult să conduc companii", a spus el. Fenechiu a afirmat că nu trăieşte din salariul de ministru, de peste 5.000 de lei, pe care îl consideră "penibil" raportat la responsabilităţile funcţiei. În schimb, el nu a indicat valoarea unui salariu pe care o consideră adecvată pentru un demnitar de nivelul său. "Nu are sens să discutăm de un salariu corect pentru un demnitar atât timp cât nu avem salarii corecte pentru toţi românii. Dacă aş înainta o cifră pe care o consider eu corectă ar însemna să jignesc 20 de milioane de oameni. Nu are sens. Într-o ţară normală putem vorbi şi de salarii normale pentru demnitari. Într-o ţară în care toţi oamenii câştigă minimul necesar pentru a trăi decent. Mai avem până ajungem acolo", a spus Fenechiu.
Oficialul a afirmat miercuri că firmele pe care le controlează vor continua să participe la licitaţii publice pe perioada mandatului acestuia la conducerea Ministerului Transporturilor.

Preşedintele CJ Covasna le cere edililor să arboreze drapelul secuiesc

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, lider judeţean al UDMR, a declarat, vineri, că le-a a cerut primarilor din zona municipiilor Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, la întâlnirile care au avut loc în ultima perioadă, să arboreze pe faţada primăriilor drapelul secuiesc. "Am cerut acest lucru pentru că angajamentul faţă de Ţinutul Secuiesc este în inima noastră, dar şi în semn de solidaritate faţă de cei care au fost atacaţi de prefectul Codrin Munteanu pentru folosirea steagului secuiesc şi simbolurilor secuieşti, printre aceştia fiind şi primarul comunei Ozun", a afirmat Tamas. În opinia acestuia, arborarea steagului secuiesc, care este simbolul unei comunităţi naţionale, este legală.
Steagul secuiesc este arborat pe mai multe clădiri ale primăriilor din comune ale judeţului Covasna, dar şi pe frontispiciul Primăriei Sfântu Gheorghe sau al Consiliului Judeţean Covasna. În cazul Primăriei Ozun, instanţa a dat câştig de cauză Prefecturii în cazul plângerii depuse privind arborarea steagului secuiesc, Tribunalul stabilind că acţiunea este nelegală. În noiembrie anul trecut, peste 2.000 de maghiari au participat, la Sfântu Gheorghe, la un miting pentru "apărarea steagului secuiesc".

Procuror, ridicat de procurori

Un procuror de la Parchetul Capitalei a fost ridicat, vineri, de procurorii DNA pentru a da declaraţii privind presupuse fapte de corupţie de care magistratul ar fi suspectat în legătură cu afaceri de terenuri, au declarat surse judiciare. Oficiali ai DNA au spus că anchetatorii anticorupţie au o acţiune în desfăşurare, fără a oferi alte precizări. Potrivit unor surse judiciare, vineri dimineaţă ar fi fost ridicat pentru audieri procurorul Tomiţă Neagu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Sursele citate au precizat că în dosar ar fi vizate şi alte persoane. Procurorul ar fi suspectat că ar fi derulat în mod ilegal afaceri şi ar fi ajutat şi la alte afaceri cu terenuri. Această cauză ar avea legătură cu dosarul primarilor din Jilava şi Snagov, Adrian Mladin şi Apostol Muşat. Cei doi au fost eliberaţi miercuri din arest, edilii fiind cercetaţi timp de mai bine de un an în stare de arest preventiv pentru fapte de corupţie. Anul trecut, Mladin şi Muşat au fost deferiţi justiţiei pentru o mită de milioane de euro cerută în cazul parcelării unor terenuri.

Oficial: Băsescu este sănătos

Preşedintele Traian Băsescu are o stare de sănătate bună şi este apt pentru a exercita funcţia de şef al statului, potrivit rezultatului testării medicale anuale, a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială. "Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, are o stare de sănătate bună şi este apt pentru a exercita funcţia de şef al statului, potrivit rezultatului testării medicale anuale. Aceasta a fost efectuată marţi, 15 ianuarie, la Spitalul Militar din Bucureşti, de o comisie de medici specialişti, a durat în jur de cinci ore şi a constat într-un set complet de analize medicale", informează Administraţia Prezidenţială. Precedentul control medical al preşedintelui a avut loc la sfârşitul lunii decembrie a anului 2011. Şi la acea dată comisia medicală responsabilă de examenul medical anual efectuat de şeful statului l-a declarat pe Traian Băsescu apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi a stabilit că nu suferă de nici o afecţiune care să îi pună în pericol starea fizică, psihică sau care să-l împiedice să exercite mandatul de preşedinte al României.

Pensionarii vor primi taloanele de călătorie în februarie

Pensionarii, veteranii şi văduvele de război vor primi taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013, în februarie, odată cu taloanele de pensii, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV). Potrivit documentului, Guvernul a adoptat miercuri o Ordonanţă prin care se permite ca, până la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii şi văduvele de război să poată utiliza - ca până acum - acelaşi tip de documente de călătorie, respectiv taloanele speciale tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). În aceste condiţii, în luna februarie, CNPP va transmite, odată cu taloanele de pensii şi taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013. După 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii şi văduvele de război vor utiliza legitimaţii de călătorie de tip card.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vasilescu, acum 4115 zile, 13 ore, 37 minute, 17 secunde
Ce zambet de dus pus să facă bine,și la acest relu cu termen la proces pe 23 01 2013 ! Mă mă lași !Tu ne povestești despre facerea de bine care din moș strămoș tot romanul știe că citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.