Național

Mozaic national: Caştigătorul marelui premiu la loto este un tanăr din Tg. Jiu

Ziarul de Vrancea
21 aug 2012 716 vizualizări
Câştigătorul marelui premiu Loto 6/49 de duminică, în valoare de 20.283.270,27 lei (peste 4,5 milioane euro), şi-a ridicat banii, ieri, a anunţat Loteria Română.

"Câştigătorul, care nu a dorit să-şi facă publică identitatea, este un bărbat tânăr, din Târgu Jiu, este căsătorit şi are un copil. În afară de jocul Loto 6/49, tânărul îşi mai încearcă norocul şi la jocul Joker, unde a obţinut până acum câteva câştiguri de valoare mică. Numerele jucate au semnificaţie personală, fiind pentru prima dată când a utilizat această variantă pentru completarea biletului", se arată în comunicatul citat. Biletul norocos a fost jucat la agenţia 18-56 din Târgu Jiu chiar duminică, în ziua tragerii, în jurul orei 12, fiind completat cu trei variante simple. Preţul biletului a fost de 14,50 lei, iar suma care a ajuns la jucător după reţinerea impozitului este de 15.212.602,27 lei.

Examenul pentru permisul de conducere a motocicletei va include, din 2013, şi traseu

Examenul pentru obţinerea permisului de conducere a motocicletei, respectiv pentru categoria A şi subcategoria A1, va include, de anul viitor, şi proba practică în traseu, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat ieri în dezbatere publică de MAI. Potrivit proiectului, examenul pentru obţinerea permisului de conducere va consta în: a) proba teoretică, de cunoaştere a reglementării circulaţiei rutiere, a noţiunilor elementare de mecanică şi a noţiunilor de prim ajutor. Examinarea la proba teoretică se poate face, în condiţiile legii, în limba minorităţii naţionale sau într-o limbă de circulaţie internaţională, potrivit solicitării celui examinat; b) proba practică de conducere în poligon, pentru vehiculele din categoria A şi subcategoria A1; c) proba practică de conducere a autovehiculului în traseu, corespunzătoare categoriei de permis solicitat. Pentru categoria A (motociclete) şi subcategoria A1 (motocicletă uşoară cu o capacitate care nu depăşeşte 125 cm3 şi o putere de cel mult 11 kW), examenul nu include, în prezent, şi proba de traseu. Proiectul de HG se află în dezbatere publică timp de 20 de zile.

Judecătoarea acuzată că a furnizat informaţii din dosare rămane în funcţie

Cererea de suspendare din funcţia de judecător a Georgetei Barbălată, de la ÎCCJ - Secţia Penală, a fost respinsă, informează, printr-un comunicat transmis Agerpres de Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Potrivit sursei citate, în şedinţa din data de 21 august a.c. Secţia pentru judecători a CSM a respins solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţia de judecător a Georgetei Barbălată, până la finalizarea verificărilor privind îndeplinirea condiţiei de bună reputaţie. Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, pe 27 iulie, pentru efectuarea de verificări cu privire la îndeplinirea de către judecătorul Georgeta Barbălată a condiţiei de bună reputaţie, ca urmare a apariţie în mass media a unor informaţii privind începerea urmăririi penale. Ea este cercetată pentru divulgarea de informaţii privind persoane interceptate telefonic de SRI sau anchetate de parchetul curţii supreme.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.